torna

Detall de la notícia

Imatge 3662365

La Brass Band de l'Orquestra Simfònica actua al Centre Penitenciari de Palma

El dijous dia 7 de febrer s'ha celebrat un concert de l'Orquestra Simfònica al Centre Penitenciari de Palma. L'esdeveniment, que ha tengut lloc a les 11:30h d'aquest matí s'ha duit a terme amb els interns del centre com a públic.

Aquest acte forma part del projecte social de l'OSIB i s'emmarca dins els objectius del Pla de Cultura de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, concretament en l'acció 2.2 del Pla d'actuació de "projectes a hospitals, centres penitenciaris o altres espais i col·lectius diversos".

S'ha interpretat un itinerari denominat "de París al nou món" i està compost per obres Offebach, Ravel, Greshwin, etc. música del segle XX amb ritmes i melodies del continent americà. Un repertori d'alta qualitat, variat i entretingut pensat per al context on han de ser interpretades.

La Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears compta entre les seves finalitats estar a prop de la societat que representa. La seva música i els seus músics han d'apropar la música a tots els àmbits socials, conscients que la música és una eina fonamental en la transformació d'una societat.

En aquests moments, des de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears es continuen visitant les associacions de les Illes Balears que treballen amb col·lectius diversos (sociosanitaris, en risc d'exclusió social, etc.) a fi de comptar amb un mapa global de les entitats de les Balears. Aquestes activitats s'emmarquen dins els objectius proposats del Pla de Cultura de les Illes Balears, que es va implementant amb la realització d'aquests esdeveniments.

És per això que l'Orquestra ha posat en marxa les línies d'actuació emmarcades dins el programa social de l'OSIB, convençuts de les possibilitats que ofereix la música en el desenvolupament de la societat, a través de competències socials, comunicatives, relacionals i mitjançant activitats de formació artística, d'educació emocional i difusió cultural.