torna

Detall de la notícia

Imatge 3658151

L'dISBa i Roche Farma Espanya impulsen el programa "Stop Fuga de Cerebros"

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora de la Unitat de Serveis Mèdics de Roche Farma, Gemma Palacios, han firmat avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual Roche contribuirà econòmicament amb l’Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) per a la contractació d'un investigador predoctoral per evitar la fuga de talent investigador a la comunitat autònoma.

Així doncs, Roche Farma posa a disposició de l’IdISBa una dotació econòmica de 60.000 euros per a la contractació d'un investigador predoctoral de perfil bàsic o translacional amb una durada inicial de 24 mesos. L’IdISBa podrà prolongar aquest període podrà durant dotze mesos addicionals, amb l’avaluació científica prèvia dels resultats preliminars obtinguts i del grau d'avenç de la tesi doctoral, cas en què el finançament l’aportarà l'Institut.
La convocatòria de la plaça, que es guia pels principis d'igualtat, mèrit i capacitat, es publicarà aquesta setmana en el BOIB i en la pàgina web de l’IdISBa.

A l'acte de firma del conveni han assistit també la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol; el director gerent de l’IdISBa, David Martínez, i el responsable d'Accés Regional de Roche Farma a les Illes Balears, César Vicente.

Les beques Stop Fuga de Cerebros

A través de les beques Stop Fuga de Cerebros, Roche posa a disposició de les conselleries de sanitat autonòmiques un instrument per impulsar el finançament de projectes pre i postdoctorals orientats al foment de la recerca.
 
Aquestes beques són gestionades pels organismes de salut de les comunitats autònomes que s'afegeixin al projecte a través de la tramitació d'un conveni de col·laboració entre Roche Farma i l'entitat designada per cada organisme de salut. Fins ara, s'han adscrit a aquesta fórmula de col·laboració les conselleries d'Andalusia, Aragó, les Canàries, Catalunya, Castella-la Manxa, el País Basc, Madrid, Múrcia, Navarra i la Comunitat Valenciana.
 
En aquest sentit, aquestes beques fomenten la creació d'un teixit investigador a Espanya. Actualment, molts joves amb alta qualificació senten que no compten amb les millors oportunitats en el nostre país. Per això, aquesta iniciativa cerca oferir una resposta eficaç davant d'aquesta situació.