torna

Detall de la notícia

Imatge 3656694

El Servei de Salut amplia la mastectomia amb reconstrucció mamària a totos els hospitals de Mallorca

El Servei de Salut amplia la mastectomia amb reconstrucció mamària a tots els hospitals de Mallorca. Amb aquesta iniciativa, es pretén ampliar la cobertura assistencial, apropar la unitat de càncer de mama a la població i millorar l’equitat en l’accés a les prestacions.

Actualment, els professionals del Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari Son Espases ja es desplacen a l’Hospital Comarcal d’Inca una vegada cada quinze dies per passar consultes i operar pacients. Fins al desembre, l’equip de cirurgia plàstica de Son Espases desplaçat a l’Hospital d’Inca ha intervingut 5 pacients.

 A partir de gener, l’equip de cirurgia plàstica de Son Espases, dirigit pel doctor Jaume Estrada, començarà a desplaçar-se també a l’Hospital de Manacor per iniciar l’atenció a aquestes pacients en el seu centre de referència. D’altra banda, l’Hospital Universitari Son Llàtzer ja fa aquestes intervencions.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assegurat durant la presentació que la intenció de la Conselleria és ampliar la cobertura assistencial i aproximar els serveis i les prestacions a aquestes dones, a fi d’evitar a la pacient la mutilació que suposa la pràctica d’una mastectomia. A l’acte l’han acompanyada el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el cap del Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital Universitari Son Espases, Jaume Estrada.

Aquest projecte específic de reconstrucció mamària beneficia totes les dones diagnosticades amb una càncer de mama que han de ser mastectomitzades. És important recordar que el càncer de mama és el tumor maligne més freqüent en dones i que un 20-30 % de les pacients s’hauran de sotmetre a una mastectomia.

El tractament quirúrgic del càncer de mama ha sofert importants transformacions en les darreres dècades. Dins l’àmbit de l’oncologia mamària s’ha passat d’un plantejament en el qual s’extirpava primer i es deixava la reconstrucció per després a un altra en què la reconstrucció és immediata. Està demostrat que els resultats de la reconstrucció immediata són infinitament superiors als de la reconstrucció diferida.