torna

Detall de la notícia

Imatge 3633247

Presentació del projecte museístic del Centre d'Investigació i Documentació del Patrimoni Arqueològic de Son Fornés

Acció del Pla de Patrimoni en el marc del Pla de Cultura, està finançat a través de l'Impost de Turisme Sostenible

El Govern i l'Ajuntament de Montuïri han presentat aquest divendres el Centre d'Investigació i Documentació del Patrimoni Arqueològic de Son Fornés, un projecte museístic que compta amb un pressupost d'1,6 milions d'euros i que és finançat per part del Govern de les Illes Balears, a través de l'Impost de Turisme Sostenible, i de Fundatur.

A l'acte hi han assistit la consellera de Cultura, Participació, i Esports, Fanny Tur; el batle de Montuïri, Joan Verger; el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el patró de Fundatur, José Francisco Conrado de Villalonga; la directora del Museu de Son Fornés, Cristina Rihuete; i l'arquitecte responsable del projecte, Durval Dias.

El jaciment arqueològic de Son Fornés compta amb una trajectòria de més de 40 anys d'investigacions i és un dels jaciments més importants de les Illes Balears. Es va inaugurar l'any 2001 amb la finalitat d'investigar, preservar i divulgar les troballes arqueològiques del jaciment. Es remunta a més de 3.000 anys enrere, a l'època talaiòtica, de quan destaquen els seus edificis més emblemàtics.

El Centre d'Investigació i Documentació del Patrimoni Arqueològic de Son Fornés continuarà desenvolupant les línies d'actuació del Museu Arqueològic de Son Fornés. Integrarà les àrees d'investigació, de recerca i pedagògica. Així mateix es rehabilitaran les cases de la possessió de Son Fornés. D'aquesta manera, a més de preservar el medi natural i recuperar i rehabilitar el patrimoni històric i cultural, es fomentarà la desestacionalització i s'impulsaran projectes de recerca científica, desenvolupament i innovació tecnològica. Amb aquestes accions es contribuirà també a la diversificació econòmica.

Durant la presentació, la consellera Fanny Tur ha recordat que "Son Fornés és exemple de cultura talaiòtica que uneix Mallorca amb Menorca. Som el que som pel llegat que hem rebut i pel que serem capaços de transferir".