torna

Detall de la notícia

Imatge 3631540

Cinemacat, el projecte pioner de cinema en català a les Illes Balears, ofereix preu reduït als titulars de Carnet Jove

Neix Cinemacat, projecte pioner a les Illes Balears per una programació continuada de projeccions de pel·lícules en versió original en català o subtitulades al català, que s'estrena aquest proper dijous 10 de gener a CineCiutat (Palma) amb la projecció de la pel·lícula 'Wonder Wheel' de Woody Allen.
 
Cinemacat és una iniciativa conjunta de l'Obra Cultural Balear (OCB), CineCiutat i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. Amb la clara vocació de normalitzar la llengua catalana en les exhibicions de cinema a les Illes Balears, aquest projecte pilot pretén ser l’embrió d’una futura programació estable de cinema en català, en primer terme a Palma i, posteriorment, fer-la extensible a altres localitats de les Illes Balears.
 
Aquest dimecres han presentat el projecte a CineCiutat la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada de la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, el president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, i el president de CineCiutat, Javier Pachón.
 
Les projeccions del projecte Cinemacat tendran lloc a CineCiutat cada dijous a les 20 h on es projectarà un nou títol en versió original en català o subtitulat en català.
 
La primera pel·lícula, que es projectarà aquest dijous 10 de gener, és 'Wonder Wheel' de Woody Allen, que narra la història de quatre personatges en la Nova York dels anys cinquanta, amb el parc d’atraccions de Coney Island com a teló de fons. Els principals protagonistes són interpretats per Kate Winslet, Justin Timberlake o Jim Belushi.
 
La resta de programació més imminent és: 'Jean-François i el sentit de la vida' de Sergi Portabella (17 de gener de 2019), 'Demà comença tot' d’ Hugo Gélin (24 de gener de 2019) i 'Segon Origen' de Bigas Luna i Carles Porta (31 de gener de 2019). El mes de febrer estan previstos títols com 'Estiu 1993' de Carla Simón, 'Galveston' de Mélanie Laurent, 'Societat literària' de Mike Newell i 'Revolució silenciosa' de Lars Kraume.
 
Per a difondre la iniciativa s'ha habilitat la web cinemacat.cat on s’ofereix informació de les pel·lícules programades i totes les novetats relacionades amb les properes projeccions. També s'han obert perfils a les principals xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) per a facilitar l'accés als diferents continguts.
 
L’entrada per al públic en general serà d’un preu de 6 euros per a cada sessió, però es beneficiaran amb un preu reduït de 3 euros tant els posseïdors de Carnet Jove com els socis de l’OCB i de CineCiutat, els membres de la comunitat universitària (pdi, pas i estudiants, amb el carnet de la UIB), els lectors de l’AraBalears (amb l’entrada retallable que trobaran en l’edició en paper del cap de setmana anterior a cada projecció), els membres del Club del Subscriptor d'Ultima Hora i els socis de dBalears i Ona Mediterrània. Els organitzadors es mostren oberts a estendre el benefici a d’altres col·lectius interessats en la iniciativa.
 
Suport a l’audiovisual en català

La presència de la llengua catalana en l'àmbit audiovisual, i especialment en el cinema, és molt escassa. És per això que des del Govern de les Illes Balears es fa necessari actuar en aquest àmbit, i per aquest motiu fa poques setmanes s’ha constituït la Ponència de l'Àmbit Audiovisual del Consell Social de la Llengua Catalana. A més, tal com ha recordat la consellera Fanny Tur en la presentació, des de la Conselleria de Cultura es dona suport a les iniciatives audiovisuals en català tant per mitjà de la línia d’ajuts d’accions de foment de l’ús de la llengua catalana impulsada per la Direcció General de Política Lingüística com a través de les línies d’ajuts de l’audiovisual que convoca l’Institut d’Estudis Baleàrics.