torna

Detall de la notícia

Imatge 3630820

La Conselleria de Cultura col·labora amb Cinemacat, una nova iniciativa de cinema en català a Mallorca

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, mitjançant la Direcció General de Política Lingüística, fa possible la posada en marxa del projecte pilot Cinemacat, que ofereix projeccions de pel·lícules en versió original en català o subtitulades al català, una iniciativa de l'Obra Cultural Balear (OCB) organitzada conjuntament també amb Cineciutat. La iniciativa pretén esdevenir l’embrió d’una futura programació estable de cinema en català en primer terme a Palma i posteriorment a altres localitats de les Illes Balears.
 
Les projeccions del projecte Cinemacat tendran lloc a Cineciutat i el públic hi podrà trobar cada dijous a les 20 h un nou títol en versió original en català o subtitulat en català.
 
La primera pel·lícula, que es projectarà el proper dijous 10 de gener, és 'Wonder Wheel' de Woody Allen, que conta la història de quatre personatges en la Nova York dels anys cinquanta, amb el parc d’atraccions de Coney Island com a teló de fons. Els principals protagonistes són interpretats per Kate Winslet, Justin Timberlake o Jim Belushi.
 
Per a difondre la iniciativa s'ha habilitat la web cinemacat.cat on s’oferirà informació de les pel·lícules programades i totes les novetats relacionades amb les properes projeccions. També s'han obert perfils a les principals xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram) per a facilitar l'accés als diferents continguts.
 
L’entrada per al públic en general serà per un preu de 6 euros per a cada sessió. Es beneficiaran amb un preu reduït de 3 euros els socis de l’OCB i de Cineciutat. També es veuran beneficiats amb el preu de l’entrada reduïda els membres de la comunitat universitària (pdi, pas i estudiants, amb el carnet de la UIB), els lectors de l’AraBalears (amb l’entrada retallable que trobaran en l’edició en paper del cap de setmana anterior a cada projecció), els membres del Club del Subscriptor d'Ultima Hora i els socis de dBalears i Ona Mediterrània. Els organitzadors es mostren oberts a estendre el benefici a d’altres col·lectius interessats en la iniciativa.
 
La presència de la llengua catalana en l'àmbit audiovisual, i especialment en el cinema, és molt escassa. És per això que des del Govern de les Illes Balears es fa necessari actuar en aquest àmbit, i per aquest motiu fa pocs dies s’ha constituït la Ponència de l'Àmbit Audiovisual del Consell Social de la Llengua Catalana.