torna

Detall de la notícia

Imatge 3628643

El Govern porta al MAEF la conferència «El món perdut de les Pitiüses: una història personal sobre la paleontologia a Eivissa i Formentera», de Josep Antoni Alcover i Enric Torres-Roig

El dimarts 8 de gener de 2019 tendrà lloc la conferència «El món perdut de les Pitiüses: una història personal sobre la paleontologia a Eivissa i Formentera», a càrrec de Josep Antoni Alcover i Enric Torres-Roig de l'Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (CSIC-UIB), al Museu monogràfic del Puig des Molins del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF), adscrit a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

A partir de la història de les exploracions paleontològiques realitzades el segle passat a les Pitiüses, repassarem quina era, d’on venia, i com va evolucionar la fauna vertebrada que habitava Eivissa i Formentera abans que hi arribessin els humans. Un segle d’exploracions, cinc milions d’anys de naturalesa salvatge, i quatre mil tres-cents anys d’impacte humà. Es presentaran algunes de les descobertes més recents sobre aquesta singular fauna.
 
En el mateix acte, es farà la presentació de la Societat Arqueològica d’Eivissa i Formentera (SAEF), una nova entitat sense ànim de lucre de caràcter cultural i científic creada per potenciar i difondre la investigació en arqueologia i història de la illes Pitiüses.
 
Currículum dels conferenciants:
 
Josep Antoni Alcover
Zoòleg i paleontòleg de vertebrats
Doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona
Investigador Científic del Consell Superior d'Investigacions Científiques adscrit a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, centre mixt del CSIC i la Universitat de les Illes Balears)
Fins 2016 (durant 8 anys) vicedirector de l'Imedea (UIB-CSIC)
Temes d'interès: Evolució de vertebrats insulars. Endemismes insulars. Aus fòssils. Extinció d'espècies. Documentació arqueològica d'introduccions. Biogeografia insular. Descripcions d'espècies noves de vertebrats.
Més de 200 publicacions en revistes internacionals i nacionals sobre vertebrats insulars, principalment de Balears i illes de la Macaronèsia.
6 llibres com a autor, coautor o editor.
Investigador Principal de disset projectes competitius nacionals i internacionals finançats (dos per la National Geographic Society), participant en altres tres.
 
Enric Torres-Roig
Paleontòleg eivissenc
Llicenciat en Geologia per la Universitat de Barcelona
Doctorant de l’IMEDEA (CSIC-UIB)
Cooorganitzador del “Geolodia” a Eivissa entre 2013 i 2018
Temes d'interès: Evolució de vertebrats insulars. Endemismes insulars. Biogeografia.
Està acabant la redacció de la seva Tesi Doctoral sobre diferents vertebrats fòssils de Mallorca i d’Eivissa. Descobridor d’una serp extinta a Eivissa.