torna

Detall de la notícia

Imatge 3611982

El Govern aprova ajudar l'Ajuntament d'Eivissa en el projecte de construcció de la Casa de la Música a la ciutat d'Eivissa

El Consell de Govern ha atorgat a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports l’autorització prèvia per concedir una subvenció directa, per un import anticipat de 500.000 € a favor de l’Ajuntament d’Eivissa, com a promotor, per al projecte de construcció de la Casa de la Música a la ciutat d’Eivissa. Així doncs, la Conselleria procedirà al pagament anticipat del 100 % de l’import per a unes despeses per a la construcció de la Casa de la Música valorades per a l’any 2019 en un total de 800.000 € i amb un cost previst total de 5,2 milions d’euros.
 
El projecte s’ha de convertir en el centre cultural de referència a les Illes Balears per a la celebració d’actuacions musicals, així com d’activitats, reunions i convencions que hagin de tenir lloc a l’illa d’Eivissa. L’illa no té instal·lacions específiques per a actuacions musicals.
 
La construcció d’aquest nou equipament suposa la creació d’un centre formatiu municipal d’ensenyaments musicals. L’edifici incorpora dos auditoris, un per a quasi 500 persones i un segon, concebut per a música de cambra, per a 100 espectadors. D’aquesta manera, es vol donar resposta a la necessitat d’uns escenaris creats específicament per a l’experiència musical, atès que no hi ha cap altre centre amb aquestes característiques a l’illa d’Eivissa.
 
Aquests auditoris permetran augmentar significativament la xarxa d’espais culturals en el conjunt de les Illes Balears, cosa que farà possible l’intercanvi de grups i solistes entre illes, i promoure el coneixement de la realitat musical que es desenvolupa a la comunitat autònoma de les Illes Balears en un entorn adequat per a les interpretacions. Així mateix, ha de ser lloc de trobada per a artistes d’àmbit nacional i internacional.
 
La Casa de la Música serà també l’escenari de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears en les seves actuacions a l’illa d’Eivissa, així com de les formacions de format menor que hi estan vinculades. Igualment, els programes educatius de formació musical impulsats pel Govern de les Illes Balears també es podran desenvolupar a la Casa de la Música.
 
La Casa de la Música d’Eivissa serà la seu del Patronat de Música, del qual el Govern de les Illes Balears forma part, en qualitat de vocal de la Junta Rectora.
 
Algunes de les activitats del Patronat són les següents:
 
Fomentar el desenvolupament d’activitats musicals a la ciutat d’Eivissa, de manera coordinada i conjunta.
Organitzar i dur a terme concerts i tota classe d’activitats musicals de caràcter escolar i d’aficionats, preferentment, així com col·laborar en aquest tipus d’activitats i promoure tot allò que procuri l’ensenyament professional de la música.
Crear i mantenir agrupacions musicals pròpies que serveixin per a la difusió de la música.