torna

Detall de la notícia

Imatge 3611919

El Govern lliura els 18 guardons de la segona edició dels Premis Esports IB

Aquest dissabte 22 de desembre, el Govern de les Illes Balears ha lliurat els Premis Esports IB als 18 guardonats de la segona edició dels guardons que, per segon any consecutiu, reconeix la Comunitat Autònoma per part de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports. La gala ha tingut lloc en el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, amb la participació de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.
 
Aquests guardons, convocats des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, per mitjà de la Direcció General d’Esports i Joventut, premien els millors esportistes i clubs de la temporada 2017/2018 pels seus èxits i mèrits esportius. És en aquesta legislatura quan s’han impulsat aquests premis per tal de valorar l’esforç i el talent dels esportistes i equips de les Illes Balears. En l’edició 2018, els premiats de Mallorca són 14; 2 són d’Eivissa, i altres 2, de Menorca.
 
Els esportistes Mario Mola i Bàrbara Llull han estat els encarregats de dir unes paraules en nom de tots els guardonats.

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha expressat que "estam premiant la feina feta en aquest 2018, però la realitat és que tots i totes fa molts anys que treballau des del sacrifici, un talent innat que vos permet assolir fites d’una importància enorme. Vivim moments en què la societat necessita referents útils que siguin capaços de transmetre els valors de vida essencials per tal de fomentar una convivència que possibiliti avanços en tots els sentits. Els esportistes sou un mirall on els més joves i no tan joves veuen en els vostres èxits el resultat de la feina ben feta, de la constància i del sacrifici personal. És per això que pren força el vostre paper dins la societat actual, un paper que va més enllà del vessant esportiu per convertir-vos en referents dels valors de l’esport aplicats a la vida quotidiana. Els valors que possibiliten que avancem individualment i col·lectivament tot permetent créixer fent passes per caminar cap a la igualtat real entre dones i homes, la solidaritat, la responsabilitat o el treball en equip".
 
Per la seva banda, la consellera Fanny Tur ha recordat en l’acte que “la pràctica esportiva està documentada com a entrenament des de fa 6000 anys. No és casualitat que adquirís el prestigi que encara conserva amb els jocs olímpics de l’antiga Grècia, bressol de la democràcia, perquè les societats sanes, lliures i democràtiques són les que tenen uns ciutadans que tenen l’esport i l’exercici com a element habitual de la seva vida”. “La paraula esport va lligada a salut i benestar però també a valors que ens serveixen per a la nostra vida quotidiana: esforç, disciplina, treball en equip, afany de superació, respecte, planificació, feina prèvia. Aprendre de les victòries i de les derrotes, assumir les primeres amb humilitat i les segones amb dignitat”, ha expressat la consellera Tur.
 
Els Premis 2018 per a cada categoria són els següents:

— Posam valors a l’esport: Ramón Viñals Bastidas (ciclisme) (Eivissa)
— Promesa masculina: Nicolau Mir Rosselló (gimnàstica artística)
— Promesa femenina: María Perelló Mora (vela)
— Millor esportista femenina: Patricia Guijarro Gutiérrez (fútbol)
— Millor esportista masculí: Mario Mola Díaz (triatló)
— Millor esportista d’esport adaptat masculí: Joan Reinoso Figuerola (paraciclisme)
— Millor esportista d’esports adaptat femení: Nerea Barrientos Arrom (natació)
— Millor equip femení: Club Xelska (gimnàstica)
— Millor equip masculí: Espanya HC (hoquei línia)
— Millor tècnic: Pedro Mir Homar (gimnàstica)
— Millor tècnica: Bàrbara Llull Alcina (bàsquet)
— Premi honorífic: Miguel Ángel Milla Fernández (trajectòria esportiva) (Menorca)

Les mencions al mèrit esportiu són les següents:

— Toni Roig Serra (trajectòria esportiva) (Eivissa)
— Joan Mir Mayrata (motociclisme)
— Enric Mas Nicolau (ciclisme)
— Tita Llorens Bagur (natació) (Menorca)
— Reial Club Nàutic de Palma (vela)
— Catalina Corró Lorente (natació)

Les candidatures varen ser aprovades per l’Assemblea Balear de l’Esport. Posteriorment, el jurat, presidit per la consellera Fanny Tur i com a vicepresident el director general d’Esports, Carles Gonyalons, va elegir els guardonats d’enguany. A més, en el jurat hi ha participat una representació dels quatre consells insulars, de les federacions esportives individuals, de les federacions d’esports d’equips, del Col·legi Oficial de Llicenciats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, de l’Associació de Periodistes de les Illes Balears, de l’Associació de Gestors Esportius Professionals de les Illes Balears i de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears.