torna

Detall de la notícia

Imatge 3609452

Es reuneix a ca n'Oleo la Junta Interinsular de Patrimoni per tractar les lleis impulsades des de la Conselleria de Cultura

La sessió ordinària de la Junta Interinsular del Patrimoni Històric ha tengut lloc aquest matí dimecres 13 de desembre a ca n'Oleo. Aquesta sessió és la segona que se celebra aquest any 2018 i ha estat presidida per la consellera de Cultura, Fanny Tur assistint el conseller insular de cultura d'Eivissa, David Ribas, el conseller insular de cultura de Menorca, Miquel Àngel Maria Ballester, la consellera insular de cultura de Formentera, Susana Labrador, la directora general de Cultura Joana Català entre altres assistents convidats.

En aquesta reunió s'ha informat de l'estat de tramitació de les lleis que s'han impulsat aquesta segona meitat de la legislatura des de la Conselleria de Cultura. S'ha informat sobre la Llei de Museus de les Illes Balears que en aquests moments es troba en fase d'al·legacions. També s'ha tractat l'estat de tramitació de la Llei de Salvaguarda del Patrimoni cultural immaterial que va ser aprovada el passat dia 30 de novembre per Consell de Govern. En aquests moments es troba en tramitació parlamentària. Finalment, pel que fa a Llei d'Arxius i Patrimoni Documental de les Illes Balears en aquests moments es troba en període d'informació pública, que finalitza dia 19 de desembre per seguir el tràmit pertinent.

En aquesta sessió també s'ha aprofitat per parlar de les accions de coordinació després de la Declaració per part de la UNESCO de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat a la tècnica de pedra en sec.