torna

Detall de la notícia

Imatge 3609403

La Coral Amics de sa Música interpreta el Concert de Nadal aquest divendres a la Necròpolis Romana del Puig des Molins, a Eivissa

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports organitza aquest divendres 14 de desembre a les 20.00 hores el Concert de Nadal a la Necròpolis Romana del Museu Monogràfic del Puig des Molins (via Romana, 31, Eivissa) interpretat per la Coral Amics de sa Música.


El programa que interpretaran és el següent: Si el món és ple de gebre de J.S.Bach; Tres nadales renaixentistes: Cancionero Upsala s.XV. No la debemos dormir, Verbum Caro i Dadme albricias; O magnum mysterium de T.L.Victoria; Dindirin din (Anònim s.XV); El grillo de J. des Pres; Plomes al vent de F.Vila; Blue Moon de R.Rodgers; Margarideta (Pop. Catalana); De bromes (Pop. Eivissenca. Arr. B.Julià); Ton pare no té nas (Trad. Popular) i "Ara que és Nadal”: Corona de Nadales de les Illes (B.Bibiloni):

  • Preludi: Ara que és Nadal
  • El bon Jesuset és nat (Menorca)
  • Nadal (Menorca)
  • Hi ha neu a la muntanya (melodia M.Rosselló/ lletra Fca.Alcover)
  • Cançó de bressol (Mallorca)
  • Goigs de Nadal (Eivissa)

La Coral Amics de sa Música, que en aquest concert comptarà amb la solista Lucía Herranz i el pianista Xico Ribas, sota la direcció de Nélida Boned, va néixer al Conservatori d'Eivissa l'any 1975 per iniciativa de la seva directora, Catalina Bufí, amb els seus alumnes com a components del conjunt vocal. Des de els seus inicis, la coral ha participat en els actes més rellevants que s'han celebrat a Eivissa, entre els quals destaquen els següents: les Festes de Santa Maria i Sant Ciriac (1978) a la Catedral i Ajuntament d'Eivissa, inauguració de la seu del Consell Insular d'Eivissa i Formentera (1985), participació a la “Trobada de Corals de Balears”-Festes del DCCL Aniversari de la Reconquesta d'Eivissa i Formentera 1235-1985 a la Plaça del Castell (1985), participació en el “Congrés Internacional de la Llengua Catalana (1986), inauguració de la nova seu del Conservatori a Cas Serres (1989), concert de germanor amb l'orquestra del Conservatori de Menorca (1990), concert amb motiu de la inauguració del Retaule de l'església de Jesús (1991), actuació lliurament Medalla d'Or del Consell Insular d'Eivissa i Formentera (1993), concert amb l'Orquestra Simfònica Ciutat de Palma sota la direcció de Philippe Bender dins el cicle musical “Eivissa Clàssica” (1996), actuació per a la cadena de televisió alemanya ZDF (1996), estrena del “Miserere” amb motiu del 25è Aniversari del Conservatori (2005), homenatges a persones il·lustres com Marià Villangómez, obertures de cursos universitaris, actes benèfics per a la Cruz Roja, Càritas Diocesana, festes dels diferents municipis d´Eivissa i Formentera, concert d'intercanvi amb la Coral Polifònica de Formentera, etc.

També destaca la reestrena de la cançó “Eivissenca”, himne a Eivissa de Manuel Marí Seguí amb motiu de les Medalles del Consell d'Eivisssa 2014 i “Roqueta, sa meua Roca”, cant a Eivissa de Joan Gamisans Arabí el passat 8 d'agost en les Festes de la Terra.

La seua tasca ha estat sempre encaminada, no només a proporcionar una formació musical als alumnes del Conservatori, sinó també a fomentar i divulgar el cant coral a les Pitiüses. Per altra banda, es dedica a la recerca i l'estudi dels cants populars de les illes.

Des de l'any 2016, aquesta agrupació es desvincula del Conservatori d´Eivissa i Formentera.