torna

Detall de la notícia

Imatge 3609318

El Govern signa el protocol amb el Consell Insular i Ajuntament d'Eivissa i Autoritat Portuària de Balears per a la creació del Museu de la Mar i la Pesca d'Eivissa

La consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears, Fanny Tur ha signat el Protocol d'actuacions amb el Consell Insular d'Eivissa, l'Ajuntament d'Eivissa i l'Autoritat Portuària de Balears per a la creació del Museu de la Mar i la Pesca a la Ciutat d'Eivissa. L'han signat la consellera Fanny Tur, el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres, el batle d'Eivissa, Rafel Ruiz, i el president de l'Autoritat Portuària, Joan Gual de Torrella.


El Protocol d'actuacions és el primer pas per a desenvolupar les línies generals d'actuacions per a la creació i gestió del futur equipament. Estableix el marc d'intencions per fer efectiu el principi de col·laboració i cooperació entre les parts signatàries per tal de desenvolupar les línies generals d'actuacions dels futurs compromisos en la creació i gestió posterior d'aquest futur centre museístic de titularitat pública insular.

Les actuacions, programa i projecte que s'emmarquen en aquest Protocol d'intencions es duran a terme una vegada s'hagin establert les consultes mútues entre les institucions i les entitats signatàries. A partir d'aleshores s'elaboraran els convenis de col·laboració corresponents, en què, atenent les disponibilitats pressupostàries, es recolliran els projectes, programes i actuacions conjuntes per dur a terme les activitats relacionades amb el centre museístic que es pretén crear i amb les activitats de foment, protecció, conservació i difusió del patrimoni del centre.

La consellera Fanny Tur, va recordar en seu parlamentària l'aprovació per Consell de Govern de la Llei de salvaguarda del Patrimoni cultural Immaterial de les Illes Balears que juntament amb la primera línia d'ajudes que es va impulsar des del Consell d'Eivissa durant la legislatura 1999/2003 contribuiran al fet que el Consell insular pugui oferir al futur Museu el patrimoni marítim recuperat.