torna

Detall de la notícia

Imatge 3609068

La Conselleria d'Educació i Universitat lliura tres tractors agrícoles valorats en 92.624 € a l'IES Josep Sureda i Blanes, CIFP Joan Taix i IES Felanitx

La Conselleria d’Educació i Universitat ha licitat aquest any tres tractors agrícoles valorats en 92.624 € per a tres centres educatius de les Illes Balears (IES Josep Sureda i Blanes de Palma, CIFP Joan Taix de sa Pobla i IES Felanitx) que imparteixen cicles formatius de la família professional d’Agrària. En aquests centres s’hi imparteixen els següents cicles formatius relacionats amb la família esmentada: formació professional bàsica d’Agrojardineria i composicions florals (IES Josep Sureda i Blanes i IES Felanitx), grau mitjà de Jardineria i floristeria (IES Josep Sureda i Blanes, CIFP Joan Taix i IES Felanitx), grau mitjà de Producció agropecuària (IES Josep Sureda i Blanes), grau mitjà d’Aprofitament i conservació del medi natural (IES Josep Sureda i Blanes) i grau superior de Paisatgisme i medi rural (CIFP Joan Taix).  

Al llarg d’aquests darrers dies ha tingut lloc la recepció dels tractors agrícoles, acte al qual hi han assistit o bé la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, o bé la cap del Servei d’Oferta Formativa i Infraestructures, Pilar Roca. Pel que fa a les característiques dels tractors, el de l’IES Josep Sureda i Blanes és un tractor agrícola compacte, de la marca Antonio Carraro, model TN 6400 major, amb una potència de 55 cavalls i que disposa de xassís oscil·lant i rodes motrius iguals. En canvi, els de l’IES Felanitx i CIFP Joan Taix són uns tractors agrícoles compactes, amb pala carregadora frontal, de la marca John Deere, model 4049, sèrie M i que tenen una potència de 45 cavalls.

Els cicles formatius de grau mitjà estan cofinançats pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020.