torna

Detall de la notícia

Imatge 3605875

Activitat de formació: "Actualització ortogràfica i gramatical"

Enguany, per tercer curs consecutiu, la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat ofereix formacions d’actualització ortogràfica i gramatical als docents de les Illes Balears, a fi que coneguin de primera mà els darrers textos normatius de referència de la llengua catalana, publicats al 2016: la Gramàtica de la llengua catalana i l’Ortografia catalana de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Els cursos seran impartits pel professor de la UIB Nicolau Dols, que és membre de la Secció Filològica de l’IEC i ha col·laborat en l’elaboració de la nova gramàtica.

El Servei de Normalització Lingüística i Formació del Professorat organitza quatre cursos amb aquesta temàtica, que es duran a terme els mesos de febrer i març a Palma, Inca, Ciutadella i Eivissa, amb la intenció de facilitar la implantació de la nova normativa ortogràfica i gramatical i el procés d’estandardització de la llengua.

Cada curs consta de 20 hores i inclou una part de formació presencial i una altra de transferència a l’aula dels coneixements adquirits. Aquesta formació va dirigida, de manera prioritària, al professorat de llengua catalana, però es pretén fer-la extensiva a tot el col·lectiu docent.

Termini d’inscripció

La inscripció s’ha de fer a través del Portal del personal. 

  • del 20 de desembre de 2018 al 14 de gener de 2019 (formació Eivissa).
  • del 23 de gener al 6 de febrer de 2019 (formació Palma).
  • del 31 de gener al 14 de febrer de 2019 (formació Inca).
  • del 18 de febrer al 4 de març de 2019 (formació Menorca).

Tota la informació relacionada amb aquesta activitat es pot consultar en els documents adjunts.