torna

Detall de la notícia

Imatge 3604824

La consellera de Presidència trasllada la necessitat de garantir els drets dels balears residents al Regne Unit després del Brexit

La consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears, Pilar Costa, i el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, Josep Claverol, han participat aquest dimecres en la 59a sessió de la Conferència per a Assumptes Relacionats amb la Unió Europa (CARUE), que s'ha dut a terme a Madrid. El principal assumpte que s'ha tractat ha estat la informació sobre el Brexit, que previsiblement demà ha d'anar a votació en el Parlament britànic.

La consellera ha traslladat als representants del ministeri la necessitat que es garanteixin els drets fonamentals tant de les persones de les Illes Balears que resideixen en el Regne Unit, com dels britànics que viuen a les Illes Balears. "La intenció de totes les parts és que es puguin mantenir, sempre que hi hagi bilateralitat, tots els drets fonamentals", ha indicat Costa.

Durant la reunió també s'ha tractat sobre la importància de què la previsible sortida de la Unió Europea Regne Unit tingui la menor afectació possible en l'afluència turística del mercat britànic a les Illes Balears. En aquest sentit, Costa ha recordat que "la despesa turística dels britànics ha augmentat a les nostres illes durant els últims mesos" i ha destacat que una de les qüestions principals que poden afectar els nostres visitants és una possible devaluació de la moneda.

La Conferència per a Assumptes Relacionats amb la Unió Europea ha estat presidida per la ministra de Política Territorial i de Funció Pública, Meritxell Batet, i el secretari d'Estat per a la Unió Europea, Marco Aguiriano. Durant la reunió, també s'han tractat altres assumptes com les actuacions de la comissionada del Govern central per al Repte Demogràfic.