torna

Detall de la notícia

Imatge 3603688

La Simfònica actua a Ginebra en la commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans a l'ONU

Avui, s'ha celebrat una roda de premsa a la seu de l'ONU, Ginebra, per presentar el concert que oferirà l'Orquestra Simfònica Illes Balears a la Sala de Drets Humans de l'ONU, avui a les 18:30h, en la commemoració del 70è aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans. El concert serà sota la cúpula pictòrica de l'artista mallorquí Miquel Barceló.
Una presentació que ha comptat amb la presència de Mr. Miguel Ángel Moratinos, Former Spanish Minister of Foregin Affairs; Mr. Ma Zhenxuan, President of World Public Diplomacy Organitation; Dr. Basly Mohamed Sahbi, Vice President of World Public Diplomacy Organitation and Ambassador Chairman of WPDO for Mediterranean region i Fanny Tur Riera consellera de Cultura, Participació i Esports.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Francesca Tur ha explicat que el compromís del Govern Balear amb l'Orquestra Simfònica Illes Balears és màxim i se sent molt orgullosa que la Simfònica per segon any consecutiu interpreti un concert en un dels espais més importants, la Sala de Drets Humans, sota la cúpula de l'artista mallorquí Miquel Barceló (la capella Sixtina del segle XXI). "La música és un llenguatge universal sinònim de concòrdia i llibertat i potser és la manifestació artística més lligada a la pau i els Drets Humans. No se'ns acudeix millor manera de celebrar aquest aniversari tan essencial per al progrés de la humanitat que gaudir d'un concert; i des del Govern de les Illes Balears ens sentim honradíssims que l'orquestra convidada sigui la de les Illes Balears, creada ara fa 30 anys, quan la Declaració Universal complia mig segle".

A més, ha volgut destacar les “dues històries lligades que ara conflueixen en una explosió de sonoritat sota la cúpula d'un referent artístic universal i mallorquí, alhora, Miquel Barceló. L’acte esdevindrà un maridatge entre drets tan importants per a l'ànima humana i el progrés de la societat com els de la pau, la llibertat de pensament i d'expressió i la cultura”. La consellera ha afegit que: “tot i complir 70 anys, la Declaració Universal dels Drets Humans està encara lluny de complir-se de manera generalitzada arreu del món. Alguns drets fonamentals són encara vulnerats fins i tot a estats democràtics, i és per això que els hem de continuar reivindicant i celebrant; i si és a través de la música, molt millor, i l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears és un motiu d'orgull per al Govern i per a tots els ciutadans de les Illes, a més de l'art de Miquel Barceló. I garantir el dret dels ciutadans a totes les fites que marca la Declaració Universal, un repte i una obligació de tots els governs democràtics”.

Moratinos ha declarat que se sent molt satisfet de comptar amb l'Orquestra Simfònica Illes Balears en aquest concert en un moment on coincideix amb l'aniversari de la Sala, amb la cúpula del mallorquí Miquel Barceló, i l'aniversari de la Declaració Universal de drets Humans.

L'Orquestra Simfònica Illes Balears, sota la direcció de Pablo Mielgo, comptarà amb solistes de primer nivell com la soprano Fatma Said (soprano); Huilling Zhu (mezzosoprano) i Leo Nucci (baríton).
 
És un elenc d'artistes de luxe amb un programa compost per "Le nozze di Figaro" Obertura de W.A. Mozart; "Largo al factòtum" de l'òpera "Il Barbiere Di Siviglia" de G. Rossini; "Ah guarda Sorella" de la ópera "Cosí fan tutte" de W. A. Mozart; "Les filles de Cadix" de la ópera "Lakme" de L. Delibes; "À Chloris" de R. Hahn; "Eri tu che macchiavi" de la ópera "Un ballo in maschera" de G. Verdi; "Morgen" op.27 de R. Strauss; "O mio babbino caro" de G. Puccini; "Per me giunto", "O Carlo, ascolta" de G. Verdi; "Tambor de Granaderos" de R. Chapí; "Il bacio" de L. Arditi; "Di Provenza il mar, il soul" de G. Verdi; "Duetto buffo di due gatti" de G. Rossini; "Habanera" de G. Bizet; Si, vendetta de G. Verdi.
 
El concert es podrà veure en Streaming a través d’IB3
https://www.youtube.com/watch?v=DSoe_OA4v_s&feature=youtu.be

El 2018 la Declaració Universal de Drets Humans ha complert 70 anys. Aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 10 de desembre de 1948, la Declaració, amb els seus 30 articles, va marcar una fita en la història dels Drets Humans. Per primera vegada, s'establiren els drets fonamentals de totes les persones, amb la finalitat de garantir la seva protecció universal. Setanta anys després, la Declaració es manté vigent i tan necessària com el primer dia. Es tracta del document més traduït del món; existeixen actualment versions en 500 idiomes.