torna

Detall de la notícia

Imatge 3603546

Se celebra a Palma la cinquena reunió de coordinació entre les direccions generals de Política Lingüística de País Valencià, Catalunya i Illes Balears

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears ha acollit, aquest matí a l’Arxiu del Regne de Mallorca a Palma, una nova reunió dels responsables de les direccions generals de Política Lingüística de les Illes Balears, de la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana per fer seguiment i pla de feina dels compromisos de col·laboració entre els tres territoris.

 
Hi han participat els tres directors generals de Política Lingüística, Marta Fuxà, del Govern de les Illes Balears, Ester Franquesa, de la Generalitat de Catalunya i Rubén Trenzano, de la Generalitat Valenciana. És la segona reunió que es fa a Palma.
 
El primer dels temes que s’ha tractat ha estat el seguiment dels compromisos de les sessions anteriors tals com els usos lingüístics als webs estatals, la versió del BOE en català, la tramesa d’una carta a la ministra de Política Territorial, entre d’altres.
 
També s’ha dedicat gran part del temps de la reunió a preparar la visita del Comitè d’Experts de la Unió Europea sobre el 5è informe de compliment de la CELROM. Visitaran diferents indrets de l’Estat Espanyol, un d’ells València dia 13 de desembre, on s’ha convidat a la Conselleria de Cultura, Participació i Esports a assistir-hi.
 
Per una altra banda, s’ha tractat el tema de fomentar l’ús del català a diferents àmbits com el joc, el cinema i l’empresa. Marta Fuxà, ha explicat que en el cas de les Illes Balears, el Consell Social de la Llengua Catalana va aprovar una ponència vinculada a l’àmbit audiovisual a les Illes Balears. Esther Franquesa, ha presentat l’informe de política lingüística 2017 elaborat per la Direcció General de Política Lingüística de Catalunya.

Una de les accions conjuntes dels tres Governs en el marc de l’Any Fabra ha estat l’edició de l’obra Fabra, Moll i Sanchis Guarner. La construcció d’una llengua moderna des de la diversitat, d’Antoni Ferrando.