torna

Detall de la notícia

Concursos de la campanya «I tu, jugues en català?»

En el marc de la campanya «I tu, jugues en català?», la Direcció General de Política Lingüística va organitzar dos concursos per donar a conèixer l’oferta de jocs i juguetes en català i fomentar l’ús del català a través del joc.

D'una banda, un concurs fotogràfic, en què les fotografies havien de tenir relació amb el joc i la llengua catalana. En la modalitat adulta, les fotografies s’havien de publicar a Instagram amb l’etiqueta #jugaencatalà i, en la modalitat infantil, les fotografies s’havien d’enviar per correu electrònic.

El jurat —format per Francesc Bonnín Salamanca, director de l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca; Xavier Barceló Pinya, professor de la UIB i investigador, i Cristina Ruiz Bonet, tècnica de la Direcció General de Política Lingüística— es va reunir el dia 23 de gener i va acordar les fotos guanyadores del concurs.

Modalitat infantil:

— Primer premi: «Jugant amb la padrina i els dimonis de Mallorca», de Carlos Lara Ramírez.

— Segon premi: «Els jocs sempre ens deixen bons records», de Marta Perelló Mena.

— Tercer premi: «Escac i mat», de Daniel i Miguel Mata Rivera.

Modalitat adulta:

— Primer premi: «Pedra, paper, tisora», de Montse Furment Giner.

— Segon premi: «Juga i aprèn», d'Aina Defior.

— Tercer premi: «El rei mana que la cuca canti, la cuca cantarà i ho pagarà... », de Carme Mascaró.

D'altra banda, la Direcció General de Política Lingüística va organitzar el concurs de la carta als Reis d'Orient en què els infants de fins a 12 anys emplenaven un formulari explicant quines juguetes tenen en català i quines els agradaria tenir. La guanyadora va ser Joana Maria Rigo Llull, de Manacor, de 8 anys.

Podeu veure les fotografies guanyadores a:

jocsencatala.cat/concurs-fotografic/