torna

Detall de la notícia

Imatge 3600509

Curs organitzat dins el marc del Programa de Gestió de Qualitat i Millora Continua de la formació professional

El passat dimarts, 4 de desembre, va tenir lloc en el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut un curs d’aprofundiment de la qualitat i auditories internes organitzat dins el marc del Programa de Gestió de Qualitat i Millora Continua de la formació professional que coordina l’Institut de les Qualificacions Professionals (IQPIB).

El director de l’IQPIB, Joan Antoni Sancho, resumí els inicis de l’esmentat programa basat en la norma ISO 9001 que s’inicià l’any 2001 i com ha anat evolucionant fins ara. A més, indicà que en aquests moments el pla d’autovaluació és totalment compatible i complementari amb el sistema de gestió de qualitat basat en la norma ISO 9001/2015. També va remarcar que l’interès de la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat per aquesta norma és degut a la gran acceptació que té dins el món empresarial.

Així mateix, comentà que des del curs passat participen en aquest programa els centres integrats de formació professional (CIFP Joan Taix de sa Pobla, CIFP Nauticopesquera de Palma, CIFP Son Llebre del Pla de na Tesa i CIFP Can Marines de Santa Eulària del Riu) i que a partir d’aquest curs 2018-2019 també s’hi incorporarà el CIFP Centre de la Mar (Maó). Tots aquests centres, que reben el suport i l’ajuda de Beatriz Méndez, per normativa han de disposar d’un sistema de gestió de qualitat.

En canvi, els 11 centres (IES Arxiduc Lluís Salvador de Palma, IES Porto Cristo, IES Santa Margalida, IES Calvià, IES Manacor, IES Juníper Serra de Palma, IES Guillem Sagrera de Palma, IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, IES Pasqual Calbó de Maó, IES Sa Colomina d’Eivissa i IES Quartó de Portmany de Sant Antoni de Portmany) que voluntàriament han decidit mantenir la certificació basada en la norma ISO 9001/20015 reben el suport i l’assessorament de Celia Martín de l’empresa PODARCIS.  

Pel que fa a les auditories internes i externes, explicà la planificació que es farà arribar a la direcció de cada centre educatiu. Finalment, va recordar que, entre d'altres, una de les funcions dels auditors és ajudar els centres a detectar aspectes que en el dia a dia no es veuen i així facilitar una millora, un aspecte fonamental del sistema.