torna

Detall de la notícia

Imatge 3599984

La Direcció General de Salut Pública i Participació en col·laboració amb el Centre Unesco de Mallorca i l'equip d'investigació PREDIMED, presenten el llibre "Salut i receptes mediterrànies"

El dia 4 de desembre va tenir lloc al mercat de Pere Garau la presentació del llibre Salut i receptes mediterrànies, un treball impulsat per la Direcció General de Salut Pública i Participació, juntament el Centre Unesco de Mallorca i  l’equip d’investigació PREDIMED de l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), que pretén posar a l’abast de tothom un instrument per ajudar a seguir la dieta mediterrània i gaudir-ne dels seus beneficis.

L’obra consta, per una banda,  d’una part més teòrica en què el lector pot conèixer mitjançant un qüestionari el seu nivell d’adherència a la dieta mediterrània amb un sistema de puntuacions que, alhora, ofereix informació i consells per grups d’aliments. De l’altre, l’usuari pot posar en pràctica els coneixements apresos gràcies al receptari de la segona part del llibre, receptes de temporada elaborades pel departament de cuina de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears així com cuiners i cuineres de renom de les illes.   

A la presentació hi assistiren la directora general de Salut Pública i Participació, representants del centre UNESCO de Mallorca, investigadors del grup PREDIMED, i una petita representació de tots els cuiners que han participat en el receptari, entre els que es trobaven Maria Solivellas, Rafel Perelló, Marga Coll i Antoni Pinya. Tots ells coincidiren en destacar aquest exemplar com una eina imprescindible de la dieta autòctona i posaren en valor els seus beneficis i, per tant, la necessitat de preservar-ne l’essència, la varietat i els aliments de temporada, sens perjudici d’adaptar-la reduint greixos si escau per minvar els riscs de patir patologies cardiovasculars.