torna

Detall de la notícia

Imatge 3597051

El conseller Martí March lliura els premis Balearskills 2018 de Floristeria i Jardineria paisatgística

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, va participar el passat divendres, 30 de novembre, a l’acte de lliurament dels premis als millors skills de Floristeria i de Jardineria paisatgística de les Illes Balears que va tenir lloc a les instal·lacions de l’IES Josep Sureda i Blanes de Son Ferriol. Els guanyadors foren Nuria Martín, de l’IES Josep Sureda i Blanes, en la modalitat de Floristeria, i Miquel Àngel Garcia i Carles Llorens, del CIFP Joan Taix, en la modalitat de Jardineria paisatgística.

Aquests guanyadors s’afegeixen a la resta de guanyadors de Balearskills 2018, una competició d’alumnes de formació professional de 15 modalitats diferents que es va dur a terme a diferents instituts de Mallorca des del 22 al 30 de novembre.

Guanyadors Balearskills 2018

 • Servei de restaurant i bar: Nelson Giraldo, de l’IES Juníper Serra.
 • Pintura de l’automòbil: Bartomeu Daniel Crespí Ortega, de l’IES Juníper Serra.
 • Cuina: Julián Guillermo Mora, de l’IES Alcúdia.
 • Forneria: Gabriel Maura, de l’IES Josep Sureda i Blanes.
 • Tecnologia de l’automòbil: Joan Fanals, de l’IES Pau Casesnoves.
 • Reparació de carrosseria: Alberto García, de l’IES Juníper Serra.
 • Cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària: Alejandro Martínez Grimaldo, de l’IES Marratxí.
 • Estètica: Ainhoa Salvà Enseñat, de l’IES Francesc de Borja Moll.
 • Perruqueria: Míriam Anaí Guerrero Vera, de l’IES Francesc de Borja Moll.
 • Instal·lacions elèctriques: Juan V. Calvo Graham, de l’IES Pasqual Calbó i Caldés.
 • Refrigeració i aire condicionat: Iván Garzóon Sotos, de l’IES Politècnic.
 • Desenvolupament web: Joan Fornés, de l’IES Manacor.
 • Administració de sistemes en xarxa: Pedro Díaz, de l’IES Emili Darder.
 • Floristeria: Nuria Martín, de l’IES Josep Sureda i Blanes.
 • Jardineria paisatgística: Miquel Àngel Garcia i Carles Llorens, del CIFP Joan Taix.  

Ara els 16 skills guanyadors de les Illes Balears hauran de competir per ser els millors als Spainskills, unes proves que se celebraran a Madrid del 27 al 29 de març de 2019. Els guanyadors dels Spainskills posteriorment participaran a les competicions internacionals Worldskills Internacional i Worldskills Europe.

Cal recordar que en l’edició dels Balearskills  2018 hi han participat 67 alumnes de 27 centres de formació professional de les Illes Balears amb l’objectiu de demostrar les habilitats adquirides al llarg del cicle.

Enguany hi ha hagut més modalitats, més centres i més alumnes. Entre les novetats cal ressaltar que per primera vegada han participat els alumnes de Cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària.

Balearskills

Balearskills és la competició per excel·lència dels alumnes de formació professional de diferents especialitats que té lloc a les Illes Balears a partir de proves pràctiques dissenyades pels coordinadors de cada modalitat. Les competicions tenen com a finalitat promocionar, potenciar i fer difusió de la formació professional, així com impulsar aquests estudis i difondre les bones pràctiques dels alumnes als centres educatius i a la societat en general. En el marc d’aquestes competicions s’afavoreix la relació entre els centres educatius i les empreses i també es produeix un interessant punt de trobada entre l’alumnat, el professorat i les empreses relacionades amb el seu sector.

Cal tenir en compte que els Balearskills són una competició que té lloc cada dos anys i que permet designar els alumnes que han de representar les Illes Balears al campionat Spainskills. En les competicions els alumnes han de desenvolupar el treball concret que se’ls marca en un temps determinat d’execució. Un jurat (que pot estar format per professionals del sector i per professorat) decidirà qui ha demostrat tenir les millors habilitats i, per tant, passa a representar a les Illes Balears en el campionat Spainskills.

Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu, en el marc de les línies d’actuació previstes en el Programa Operatiu Interregional de Treball, Formació i Educació.