torna

Detall de la notícia

Imatge 3585260

El conseller Martí March lliura els Premis Balearskills 2018 de Floristeria i Jardineria Paisatgística

Els 16 alumnes guanyadors competiran al campionat nacional Spainskills

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March ha participat avui a l’Acte de Lliurament dels Premis als millors Skills de Floristeria i de Jardineria paisatgística de les Illes Balears que s’ha celebrat a l’IES Sureda i Blanes de Son Ferriol. Els guanyadors han estat l’alumne Nuria Martín de l’IES Sureda i Blanes en la modalitat de Floristeria i Miquel Àngel Garcia i Carles Llorens del CIFP Joan Taix en la modalitat de Jardineria paisatgística. 

Aquests guanyadors s’afegeixen a la llista de Balearskills 2018. Una competició d’alumnes de formació professional de 15 modalitats diferents que ha tingut lloc a diferents instituts de Mallorca des del passat 22 de novembre fins avui dia 30 de novembre.

El llistat final de guanyadors és el següent:

Guanyadors del Balearskills 2018

-          Servei de restaurant i bar: Nelson Giraldo de l’IES Juníper Serra

-          Pintura de l'Automòbil: Bartomeu Daniel Crespí Ortega de l’IES Juníper Serra

-          Cuina: Julian Guillermo Mora de l’IES Alcúdia

-          Forneria: Gabriel Maura de l’IES Sureda i Blanes

-          Tecnologia de l'automòbil: Joan Fanals de l’IES Pau Casesnoves

-          Reparació de Carrosseria: Alberto García de l’IES Juníper Serra

-          Cures auxiliars d'infermeria i atenció sociosanitària: Alejandro Martínez Grimaldo de l’IES Marratxí

-          Estètica: Ainhoa Salvà Enseñat de l’IES Francesc de Borja Moll

-          Perruqueria: Miriam Anaí Guerrero Vera de l’IES Francesc de Borja Moll

-          Instal·lacions elèctriques: Juan V. Calvo Graham de l’IES Pasqual Calbó i Caldés

-          Refrigeració i aire condicionat: Iván Garzóon Sotos de l’IES Politècnic

-          Desenvolupament web, Joan Fornés de l’IES Manacor

-          Administració de sistemes en xarxa: Pedro Díaz de l’IES Emili Darder

-          Floristeria: Nuria Martin de l'IES Sureda i Blanes

-          Jardineria paisatgística: Miquel Àngel Garcia i Carles Llorens del CIFP Joan Taix

Ara els 16 skills guanyadors de les Illes Balears hauran de competir per ser els millors Spainskills. Unes proves que es celebraran a Madrid del 27 al 29 de març de 2019. Els guanyadors dels Spainskills, posteriorment, participaran a les competicions internacionals Worldskills Internacional i Worldskills Europe.

Cal recordar que en l’edició dels Balearskills  2018 hi ha participat 67 alumnes de 27 centres de formació professional de les Illes Balears amb l’objectiu de demostrar les habilitats adquirides al llarg del cicle.

Enguany hi ha hagut més modalitats, més centres i més alumnes. Entre les novetats hi ha que per primera vegada han participat els alumnes de Cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària.

Balearskills és la competició per excel·lència dels alumnes de formació professional de diferents especialitats que té lloc a les Illes Balears a partir de proves pràctiques dissenyades pels coordinadors de cada modalitat.

Les competicions tenen com a finalitat promocionar, potenciar i fer difusió de la formació professional, així com impulsar aquests estudis i difondre les bones pràctiques dels alumnes als centres educatius i a la societat en general. En el marc d’aquestes competicions s’afavoreix la relació entre els centres educatius i les empreses i també es produeix un interessant punt de trobada entre l’alumnat, el professorat i les empreses relacionades amb el seu sector.

Cal tenir en compte que els Balearskills són una competició que té lloc cada dos anys i que permet designar els alumnes que han de representar les Illes Balears al campionat Spainskills. En les competicions els alumnes han de desenvolupar el treball concret que se’ls marca en un temps determinat d’execució. Un jurat (que pot estar format per professionals del sector i per professorat) decidirà qui ha demostrat tenir les millors habilitats i, per tant, passa a representar a les Illes Balears en el campionat Spainskills.

Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu, en el marc de les línies d’actuació previstes en el Programa Operatiu Interregional de Treball, Formació i Educació.