torna

Detall de la notícia

Imatge 3584063

Armengol i Puig reforcen l'aliança entre les Illes Balears i la Comunitat Valenciana per continuar la recuperació de drets socials i serveis públics

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, han coincidit avui a Palma per reforçar i “cimentar” l’aliança efectiva entre les dues comunitats autònomes, que està donant resultats a l’hora de millorar la vida de les persones. A més, han reiterat la necessitat de mantenir el front comú obert al principi de la legislatura en qüestions com la recuperació de drets socials i la millora dels serveis públics.
 
Armengol ha recordat que, durant aquesta legislatura, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears han compartit una sintonia política que “ha apostat pel diàleg i per un model de societat més justa”. I aquesta sintonia s’ha traduït, segons Armengol, en aquestes trobades periòdiques per “reforçar vincles i consensuar postures comunes davant reptes compartits”. Perquè al llarg d’aquests tres anys i mig s’ha treballat per organitzar una agenda compartida per pactar accions estratègiques comunes.
 
“Sempre han existit uns vincles comuns entre la Comunitat Valenciana i les Illes Balears, dos territoris units per la Mediterrània. A dia d’avui podem celebrar que aquesta sintonia s’amplia a una connexió política que lluita pel mateix: un model de societat més justa basada en el diàleg”, ha afirmat.
 
Com la Comunitat Valenciana, les Illes Balears han pres aquesta legislatura decisions que eren “imprescindibles i urgents per revertir quatre anys de polítiques sense compassió dels anteriors governs, planificades en contra dels interessos i de les necessitats dels ciutadans”. Aquesta feina política paral·lela s’ha transformat en millores en diversos àmbits:  igualtat, drets educatius i socials o la eliminació de penalitzacions socials, com el copagament sanitari, que desapareixerà de les Balears a partir de l’any que ve.
 
L’agenda comuna també s’amplia a àrees com el turisme i el transport. En aquest cas concret, tant Armengol com Puig tenen clar que “les Illes Balears han de formar part del Corredor Mediterrani com a fórmula de millora, tantde les inversions com d’un aspecte fonamental per a l’arxipèlag com és la connectivitat”.
 
La presidenta de les Illes Balears també ha explicat que “existeix una coincidència tant des de la Generalitat Valenciana com des del Govern de les Illes Balears en la necessitat de millorar el finançament de les comunitats autònomes”.