torna

Detall de la notícia

Imatge 3583483

Donallop, Gabriel Fiol i Tugores tanquen el focus de música de les Illes Balears a Le Rocher de Palmer

El prestigiós centre musical Le Rocher de Palmer, situat a Bordeus, dedica enguany un focus de temporada a la música de les Illes Balears. Un total de cinc formacions musicals balears de diferents estils participen entre els mesos d’abril a novembre al Focus Baléares, organitzat per l’equipament musical en un programa impulsat per l’Institut Ramon Llull i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics.

Donallop, Gabriel Fiol i Tugores tanquen aquest focus en un concert conjunt aquest dijous 29 de novembre a les 20:30h, després de l’espectacle “Ferments” de Miquel Brunet (5 d'abril) i el concert de Posidònia (13 de juliol).

Tugores, música mediterrànea i cinematogràfica
Mitjançant un violoncel, un saxo i una combinació de guitarres clàssiques i elèctriques Tugores comparteix algunes de les melodies que han fet encara més gran el cinema.

Tugores és el projecte musical del guitarrista i compositor Jaume Tugores. Músiques que sense les imatges també formen un espectacular repertori instrumental de concert, a més de tenir el poder d’evocar les meravelloses i eternes històries per a les quals van ser creades. Ha enregistrat set discos i nombrosos concerts per tot l’Estat espanyol a més de participar a importants festivals com Música Viva de Vic, Festival de la Mediterrània a Mallorca, la Fira Mediterrània de Manresa o el Womex. També ha trepitjat escenaris de països com Alemanya, França, Bèlgica i Luxemburg. En paral·lel, ha compost bandes sonores per a curtmetratges, documentals, música per a dansa i teatre d’ombres.

‘Cello works’ de Biel Fiol
‘Cello works’ vol ser també un tribut al violoncel i una forma de demostrar la gran varietat tímbrica i sonora que pot arribar a tenir aquest instrument, molt proper a la veu humana.

'Cello Works' és el títol del primer disc en solitari del l violoncel·lista Biel Fiol. Un àlbum amb dotze temes propis amb referències als estils més diversos, des de les bandes sonores a les músiques del món. Les influències de la música de Biel Fiol  són les provinents de les músiques del món, d'arrel tradicional, mesclades amb el so de les bandes sonores. Entre els temes del disc destaca Saudade, interpretat amb Raïff Dantas, primer violoncel de l´Orquestra Simfònica de Säo Paulo i mestre del músic mallorquí amb un conjunt de músics brasilers. La cançó Records d'Alfàbia està dedicada a Miquel Àngel Aguiló, antic professor de Fiol i en part motivador de la seva tasca com a compositor. A més, Biel Fiol ha col·laborat en diverses ocasions amb Jaume Tugores, artista que també forma part del Focus Baléares al Rocher de Palmer.

‘Misteris de sa vida’ de Donallop
Donallop són Joana Pol i Pere Bestard (Mallorca, 1988). Donallop és folk-pop de Mallorca.

Des del 2013, any de publicació del seu primer treball "Veus que vius" (Autoeditat) han estat sempre en constant moviment. Sortides al País Valencià, Catalunya, Madrid, Bordeaux, Marseille, Gènova, Londres, etc.. en repetides vegades i la bona acollida a Mallorca ha portat el grup a dur un ritme frenètic. 

El 2014 van editar el seu primer disc d’estudii ‘#Milestones’ (Sonoteque, 2014) que els va fer recórrer una llarga gira fins a finals de 2015 conjuntament amb el projecte Te'n recordes. El 2016 també van girar amb #Aubonsimagranestour, un preludi del nou àlbum i d’una nova etapa sonora i vital que comença amb Misteris de sa vida enregistrat als estudis de Paco Loco a el Puerto de Santa María i del qual estan finalitzant ja la gira.