torna

Detall de la notícia

Imatge 3583472

L'eivissenca Raquel Klein porta '1,28' al Certamen Coreográfico de Madrid

La ballarina i coreògrafa eivissenca Raquel Klein presenta avui dimecres el seu espectacle ‘1,28’ a la 32ena edició del Certamen Coreográfico de Madrid, la plataforma madrilenya per les noves obres de dansa i ballet contemporanis. La creadora va ser guardonada amb el premi a obres en procés ‘Me, Myself & I’ en l’edició de l’any passat. Avui presenta al Teatro Conde Duque la seva peça finalitzada en qualitat de companyia convidada.  

 
Raquel Klein és una ballarina i coreògrafa eivissenca. Graduada a l’Institut del Teatre, ha estat artista resident a la fàbrica de creació de La Caldera i ha col·laborat amb diverses companyies catalanes: com a intèrpret amb Eulàlia Berguedà estrenant el seu espectacle Gold Dust Rush en la darrera edició del Festival Grec; com ajudant de direcció amb Roser López i Lipi Hernández, entre d’altres. El passat mes de setembre, l’artista va presentar la seva peça ‘1,28’ al mercat professional de música i arts escèniques  Fira B!, on l’Institut Ramon Llull (IRL) va col·laborar convidant una delegació de programadors internacionals.

La peça escollida per Raquel Klein per presentar al Teatro Conde Duque de Madrid en el marc del Certamen de Coreográfico de Madrid és 1,28’, una investigació sobre el temps i la seva percepció. ‘1’28’ és una immersió en la dramatúrgia del cos, en les mecàniques corpòries, en les imatges que viatgen a través de la mirada. Aquesta peça compta amb la música en directe dels compositors catalans Albert Tarrats i Adrià Juan.

Amb aquest espectacle, Klein va guanyar el primer premi del certamen de Dansa Contemporània Art Jove 2017 de l’Institut Balear de la Joventut de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

Tot i que es tracta d’un festival d’àmbit estatal, el Certamen Coreográfico de Madrid és un aparador internacional de referència per a la difusió de la dansa contemporània a Europa. La seva directora, Laura Kumin, és una reconeguda professional amb una llarga trajectòria tant nacional com internacional.

Diverses companyies catalanes i balears han estat seleccionades per participar en el Certamen Coreográfico de Madrid. Entre d’elles Humanhood, Colectivo Lamajara i Raquel Klein l’any passat.