torna

Detall de la notícia

Imatge 3583461

La Conselleria de Cultura estrena el cicle "Grans Veus" de la Simfònica amb Celso Albelo

La Conselleria de Cultura, a través de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears inaugurarà el pròxim dijous dia 29 de novembre al Palau de Congressos de Palma, el Cicle "Grans Veus". Per aquesta estrena, la Simfònica comptarà amb un dels millors belcantistes del moment, el tenor Celso Albelo. Dirigit pel mestre titular Pablo Mielgo, s'interpretarà algunes de les àries més famoses del repertori líric.

Celso Albelo hereu del bel canto romàntic més genuí, és actualment un dels tenors més sol·licitats pels principals teatres del món. La seva carrera internacional l'ha portat a debutar als escenaris més importants, des del Metropolitan de Nova York a La Scala de Milà, passant per la Staatsoper de Viena, la Deutsche Oper de Berlín, el Bolxoi de Moscou, la Royal Opera House de Covent Garden de Londres, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid, l'Ópera National de París.

La programació per aquest concert serà: Los borrachos, Preludio de G. Giménez; Doña Francisquita, "Por el humo se sabe" d'A. Vives; Doña Francisquita, Fandango d'A.Vives; Trust de los Tenorios, "Te quiero, morena" de J. Serrano; La alegría de la huerta, Preludio de F. Chueca; La tabernera del puerto, "No puede ser" de P. Sorozábal; Guillermo Tell, Obertura de G. Rossini; Guillermo Tell, "Asile héréditaire" de G. Rossini; Romeo y Julieta, Entreacto de C. Gounod; Romeo y Julieta, "Ah, lève-toi soleil" de C. Gounod; Lucia di Lammermoor, Preludio de G. Donizetti; Lucia di Lammermoor, "Fra poco..- Tombe degli avi" de G. Donizetti; L'elisir d'amore, Preludio de G. Donizetti; L'elisir d'amore, "Una furtiva lagrima" de G. Donizetti

El cicle "Grans Veus" al Palau de Congressos de Palma es compon de tres concerts amb cantants d'òpera de fama mundial: el tenor Celso Albelo, la soprano Valentina Nafornita i el baix Simón Orfila oferiran tres grans Gal·les Líriques amb la Simfònica el 29 de novembre de 2018, l'1 i 18 de gener de 2019, respectivament. El preu d'aquests concerts són de 30 € a excepció del concert de l'1 de gener que tindrà un preu de 40 €.

Per a la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears aquests espectacles són el més adequat per a la captació de nous públics atès que són Gal·les Líriques amb cantants de primer ordre. La Fundació vol estendre la seva presència a tots els sectors d'edats i també a tots els territoris de les Illes Balears. Aquestes iniciatives responen als objectius del Pla de Cultura com és situar els hàbits i usos culturals en un lloc central de la vida quotidiana i ciutadana. Enfortir i intensificar els vincles entre educació i cultura.