torna

Detall de la notícia

Imatge 3583442

La consellera Fanny Tur intervé en el Consell d'Europa per defensar la posició comuna de totes les Comunitats Autònomes en matèria esportiva

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, intervé aquest dimarts a la Conferència de Ministres d'Esports del Consell d'Europa, que se celebra a Brussel·les, acompanyant el minsitre de Cultura i Esports, José Guirao, i com a representant de la posició comuna de totes les Comunitats Autònomes en matèria d’esports. Durant aquest semestre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears exerceix la coordinació de totes les Comunitats Autònomes.
 
En la seva intervenció, que ha fet en català, la consellera Tur s’ha manifestat sobre com millorar l’intercanvi d’informació entre els Estats membre de la Unió Europea pel que fa a l’organització de grans esdeveniments esportius.
 
“Un gran esdeveniment esportiu genera grans beneficis en diferents camps, però això només ocorre quan realment es planifica i gestiona l'entorn paral·lelament a les competicions. És necessari l'intercanvi de coneixements per aconseguir un objectiu comú, l'organització d'esdeveniments esportius. L'experiència d'altres països és una gran aportació per als països organitzadors”, ha dit la consellera.

Tur ha advocat per “un pla d'acció que recollís les diferents experiències dels Estats membres i una xarxa per canalitzar la informació disponible. Les tecnologies actuals possibiliten l'accés a la informació des de qualsevol lloc”.

 En aquest sentit, Tur proposa “crear un equip de treball per a la unificació de criteris, conceptes, principis i metodologia amb sentit d'innovació i sobretot tenint en compte les peculiaritats dels estats, regions i els esdeveniments esportius a celebrar. Implementar un sistema de planificació participativa que contribueixi a retroalimentar, complementar i compartir metes. És essencial la cooperació i coordinació interinstitucional amb entitats nacionals i internacionals”.

La consellera ha conclòs la intervenció dient que “la celebració d'un gran esdeveniment esportiu influeix en múltiples sectors com l'esportiu, el cultural, l'econòmic, el turístic, l'urbanístic, etc.. Per això, ha d'existir una coordinació interinstitucional i intersectorial que permeti la creació de xarxes de suport a nivell local, regional, nacional i internacional”.