torna

Detall de la notícia

Imatge 3583199

"Baleàrics" perllonga la seva estada a l'Auditori de Porreres

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports juntament amb l’Ajuntament de Porreres i la Fundació Baleària han allargat la durada de l’exposició “Baleàrics” a l’Auditori de Porreres fins a dia 6 de gener. L’exposició es va inaugurar dia 10 d’octubre dins els actes de TastArt, la Nit de l’Art a Porreres, que intenta connectar l’art amb el món que envolta el vi.
 
“Baleàrics” és una mesurada selecció d’artistes que representen les terres de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, Dénia i València. La mostra evidencia que, malgrat la diversitat tècnica i estilística, totes les obres transmeten un caràcter mediterrani propi. Els artistes balears representen cada una de les illes de l’arxipèlag: Paca Florit, Carles Guasch, Enric Riera, Mariano Mayol, el fotògraf Tomeu Canyelles, els escultors Miquel Planes i Joan Costa, juntament amb Imma Mengual i Pérez Carrillo.

Aquesta exposició itinerant va néixer a partir del conveni de col·laboració entre la Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports. “Baleàrics” es va inaugurar per primera vegada al mes d’agost a la Llotgeta de València i posteriorment va aterrar a l’Auditori de Porreres. Ja està confirmat que durant els mesos de febrer i març es pugui veure a la sala d’exposicions de l’Arxiu del Regne de Mallorca, per viatjar, tot seguit, a Orà fins al 21 de maig. Està previst que posteriorment viatgi a altres punts de la Mediterrània.

Aquesta primera experiència anomenada “Baleàrics” s’ha pogut dur a terme gràcies a la bona feina que fa Baleària per mitjà de les llotges de cultura, a la participació de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports i a la col·laboració de diversos ajuntaments del País Valencià i de les Illes Balears; tots ells faciliten l’espai de trobada d’artistes mediterranis. Per aquest motiu, existeix la intenció que el projecte tengui continuïtat dins l’any 2019 amb “Baleàrics II”.