torna

Detall de la notícia

Imatge 3582986

Primer pas per a la creació del centre de dia a l'antic escorxador de Sóller

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i el batle de Sóller, Jaume Servera, han signat el protocol d’actuacions per a la creació d’un nou centre de dia al municipi, ubicat a l’antic escorxador. Aquest és el primer pas per a la creació d’una nova infraestructura destinada a persones en situació de dependència. L’acord preveu la reforma d’una part del conjunt d’edificacions per convertir-la en centre de dia i que les places que ofereixi l’Ajuntament s’integrin a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència.
 
El centre de dia s’ubicarà a l’edifici davanter del conjunt arquitectònic i a les cotxeres annexes, amb una superfície de 320 metres quadrats. El Consorci de Recursos Sociosanitaris, que depèn de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, durà a terme les obres i s’encarregarà de l’equipament i el mobiliari. Una part de les places construïdes es concertaran. L’acord signat avui preveu que el finançament de les obres sigui mixt i el proper pas és la convocatòria del concurs d’idees arquitectòniques per part del Consorci.
 
Un dels objectius de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació durant aquesta legislatura ha estat col·laborar amb els ajuntaments per crear centres d’estades diürnes als municipis de les Illes Balears i concertar-ne les places, per resoldre la necessitat de places tant d’estades diürnes com residencials per a persones amb dependència. Des de l’any 2015 s’han creat més de 180 places de centre de dia i construït, reformat i acordat nous centres d’estades diürnes a Felanitx, Marratxí, Son Ferriol, Santa Maria, Muro, Calvià, Porreres i aquest a Sóller.