torna

Detall de la notícia

Imatge 3582593

El conseller d'Educació i Universitat, Martí March visita la competició dels Balearskills 2018 a l'IES Pau Casesnoves d'Inca

Ja hi ha skills guanyadors en les modalitats de Reparació de carrosseria, Tecnologia de l’automòbil, Pintura d’automòbil, Cuina, Servei de restaurant/bar i Forneria
 
Aquesta competició autonòmica per a alumnes de formació professional permet als participants optar després als premis nacionals Spainskills
 
Més modalitats, més centres i més alumnes de les Illes Balears marquen les novetats de les competicions de Formació Professional
 
El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, han visitat l’IES Pau Casesnoves d’Inca amb motiu de la celebració del Balearskills 2018. En aquest centre,  avui i demà, hi competeixen els skills de les modalitats de Desenvolupament web i Administració de sistemes en xarxa.
 
En total són 67 alumnes de 27 centres de les Illes Balears els que competeixen, des del passat dijous 22 i fins al divendres 30 en el Balearskills amb l’objectiu de demostrar les seves habilitats adquirides al llarg del seu cicle.
 
Les competicions dels Balearskills varen començar dijous passat a l’IES Juníper Serra i divendres ja es conegueren els primers finalistes. L’Skill Pintura de l’Automòbil el guanyà l’estudiant de l’IES Juníper Serra, Bartomeu Daniel Crespí; el de Cuina, l’estudiant de l’IES Alcúdia, Julian Guillermo Mora; el de Forneria l’estudiant de l’IES Sureda i Blanes, Gabriel Maura; el de Servei de restaurant i bar, l’estudiant de l’IES Juníper Serra, Nelson Giraldo; el de Tecnologia de l’automòbil, l’estudiant de l’IES Pau Casesnoves, Joan Fanals; i el de Reparació de Carrosseria l’estudiant Alberto García de l’IES Juníper Serra.
 
Balearskills és la competició per excel·lència dels alumnes de formació professional de diferents especialitats que té lloc a les Illes Balears a partir de proves pràctiques dissenyades pels coordinadors de cada modalitat. Enguany presenta importants novetats respecte d’edicions anteriors atès l’augment de dues modalitats més, la qual cosa suposa la incorporació de més centres de les Illes Balears i, per tant, un increment notable del nombre d’alumnes fins arribar als 67. Així, es faran competicions en 15 modalitats, que són totes a les que pot participar l’alumnat de les Illes Balears per l’oferta actual de cicles. Entre les novetats, per primera vegada participen els alumnes de Cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària i Floristeria.   
 
Les competicions tenen com a finalitat promocionar, potenciar i fer difusió de la formació professional, així com impulsar aquests estudis i difondre les bones pràctiques dels alumnes als centres educatius i a la societat en general. En el marc d’aquestes competicions s’afavoreix la relació entre els centres educatius i les empreses i també es produeix un interessant punt de trobada entre l’alumnat, el professorat i les empreses relacionades amb el seu sector.
 
Cal tenir en compte que els Balearskills són una competició que té lloc cada dos anys i que permet designar els alumnes que han de representar les Illes Balears al campionat Spainskills. En les competicions els alumnes han de desenvolupar el treball concret que se’ls marca en un temps determinat d’execució. Un jurat (que pot estar format per professionals del sector i per professorat) decidirà qui ha demostrat tenir les millors habilitats i, per tant, passa a representar a les Illes Balears en el campionat Spainskills que està previst que es realitzi a Madrid entre els dies 27 i 29 de març de 2019. Els guanyadors de l’Spainskills, posteriorment, participaran a les competicions internacionals Worldskills International i Worldskills Europe.
 
Aquesta actuació està cofinançada pel Fons Social Europeu, en el marc de les línies d’actuació previstes en el Programa Operatiu Interregional de Treball, Formació i Educació.