torna

Detall de la notícia

Imatge 3582358

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports proposa un minut de silenci en les competicions del cap de setmana amb motiu de la celebració del Dia internacional contra la violència masclista

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, amb motiu de la celebració del Dia internacional contra la violència masclista, aquest diumenge 25 de novembre, proposa a les federacions esportives que en totes les competicions que es duguin a terme durant aquest cap de setmana es faci un minut de silenci en memòria i solidaritat amb les víctimes i persones afectades.

Des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General d’Esports, es treballa sempre en prevenir i erradicar les actituds discriminatòries en el món esportiu. Per això s'han impulsat diferents accions de foment de la igualtat en l’esport emmarcades en el programa “Posam valors a l’esport”, amb la convicció que les institucions tenen la responsabilitat de treballar en aquest sentit. Per al 2019 està prevista la creació de la figura d’un coordinador de convivència per fer el seguiment i la formació del programa i aplicar el futur protocol contra l’assetjament en l’àmbit esportiu, amb una partida pressupostària de 100.000 euros.

Així mateix, la Conselleria ha creat línies de subvencions específiques per a l’esport femení i durant l’any 2018 s’han destinat més de 300.000 euros per garantir els drets de les dones dins l’àmbit esportiu a través del foment de la igualtat.