torna

Detall de la notícia

Imatge 3582179

El Govern informa al Consell LGTBI sobre l'estat del futur protocol d'atenció sanitària a les persones trans+

El Consell LGTBI de les Illes Balears ha dut a terme avui horabaixa una nova sessió, en què s’han tractat diversos temes d’importància referents a les polítiques públiques en matèria de diversitat sexual i de gènere.

Un dels temes tractats ha estat la informació sobre el futur protocol d'atenció sanitària a les persones trans. Oriol Lafau, coordinador de l’IBsalut en la matèria, ha parcitipat en la reunió i anunciat que en breu es posarà a disposició un document de treball que ha d’establir les bases del que serà el nou protocol d’atenció a les persones trans+ i que ha de ser marc de referència per al tractament normalitzat de la diversitat sexual i de gènere d’aquest col·lectiu.

Així mateix, ha informat sobre l’avanç en la reducció de les llistes d’espera de dones transexuals que estan pendents de la intervenció de canvi de sexe, una reivindicació que s’ha començat a resoldre durant aquesta legislatura.

Un altre dels punts de l’ordre del dia ha estat el futur traspàs de les funcions i serveis relatius a polítiques LGTBI als consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, un traspàs que es preveu que pugui ser efectiu el gener de l'any que ve.  Aquest traspàs implicarà que els Consells insulars assumiran les polítiques que impliquen més proximitat amb la ciutadania, com són l'atenció, accions de suport a la participació social del moviment LGTBI, mesures per a la integració de la perspectiva de gènere i de promoció de la igualtat en l’administració, formació i sensibilització, o activitats de foment; mentre que la comunitat autònoma continuarà exercint les funcions de coordinació i més generals de sensibilització i formació en polítiques LGTBI

Durant la reunió, també s’han tractat altres temes, com la presentació de projectes de les entitats que formen part del Consell LGTBI i que han rebut suport del Govern per a la seva realització.
El Consell LGTBI és un òrgan de participació integrat per representants de diferents institucions públiques, sindicats i societat civil. Es va crear el maig de 2017.