torna

Detall de la notícia

Imatge 3581786

Armengol anuncia una ampliació d'1,5 milions en ajuts per reparar danys i pèrdues a empreses del Llevant mallorquí

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat avui una segona convocatòria d’1,5 milions d’euros en ajuts de fins a 100.000 euros, per reparar els danys i pèrdues de les empreses afectades per les inundacions del passat 9 d’octubre a la zona del Llevant mallorquí. Aquesta segona convocatòria s’aprovarà demà al Consell de Govern, pretén cobrir el màxim de danys declarats pels afectats i se suma a la primera, publicada el 20 d’octubre i per un valor de 2,6 milions d’euros.
 
Tant la primera com la segona convocatòria d’ajuts són complementàries i estableixen una quantia màxima de 30.000 euros per als comerços i un límit màxim de 100.000 euros per a la resta d’empreses: indústria, bars, restauració, hoteleria i altres establiments. Totes les empreses que sol·licitaren ajuts en la primera convocatòria poden participar en la segona amb l’objectiu de cobrir tots els danys soferts. Això significa que entre ambdues convocatòries, el comerços podran rebre un total de fins a 60.000 euros i la resta d’empreses un total de fins a 200.000 euros.
 
A mode d’exemple, si una empresa industrial va sol·licitar uns danys per valor de 130.000 euros en la primera convocatòria, a aquesta primera rebrà 100.000 euros (el límit màxim de l'ajut), i a la segona rebrà els 30.000 euros que li restaven. En el cas d’un comerç, si declarava danys per valor de 50.000 euros, rebria 30.000 euros a la primera convocatòria (el límit màxim) i 20.000 euros a la segona.
 
La presidenta ha fet aquest anunci acompanyada del batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, i del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, en el decurs d’una visita als comerços i negocis de Sant Llorenç, on ha pogut conèixer de primera mà l’evolució de les tasques de recuperació de les empreses i indústries de la zona.
 
Armengol ha manifestat que s’amplien els ajuts "per cobrir tots els danys patits per les empreses i ajudar en tot lo possible perquè el Llevant i Sant Llorenç tornin a la normalitat: per a això és vital que els comerços i les empreses locals puguin reprendre la seva activitat, fent que tot funcioni". "Encara queda molt per fer però entre tots, ciutadans i institucions, estam aconseguint que poc a poc el Llevant se recuperi", ha afegit.

 
Estat de la primera convocatòria: 1.631.000 euros ja adjudicats
 
Fins al 14 de novembre, data límit per a la sol·licitud de les subvencions, un total de 116 empreses s’han acollit als ajuts de fins a 100.000 euros fixats en l’Ordre conjunta de les conselleries d’Innovació i Turisme, i de Treball, Comerç i Indústria, publicada en el BOIB del 20 d’octubre.
 
Dels 2,6 milions d’euros de la primera convocatòria, ja s’han adjudicat 1.631.257 milions i 50 empreses hauran rebut l’abonament en les darreres dues setmanes. La quantitat abonada ha cobert el 78,1% de la valoració dels danys i les pèrdues reclamades per les empreses.
 
De les 116 empreses que han sol·licitat els ajuts, 14 són empreses industrials i 102 pertanyen a l’àmbit de comerç, restauració i hostaleria i altres establiments. Totes les empreses industrials ja ha rebut el pagament de la subvenció amb imports que arriben a un màxim de 100.000 euros. Aquesta quantitat ha suposat cobrir el 83,9% de l’import dels danys sol·licitats per les empreses.