torna

Detall de la notícia

Imatge 3580535

El Govern reuneix a Eivissa més de seixanta professionals de la joventut de les Illes Balears per impulsar el treball en xarxa en l'àmbit juvenil

Un total de 61 professionals de la joventut de totes les Illes Balears participen avui i divendres en la tercera trobada de professionals de la joventut que ha organitzat a Eivissa la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General d’Esports i Joventut i l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), en col·laboració amb l’Associació Professional de Joventut de les Illes Balears (APROJIB) i el Consell Insular d'Eivissa.
 
La trobada està dirigida a aquelles persones que treballen en l’àmbit de la joventut (representants d’institucions i entitats, tècnics i tècniques, informadors i informadores, dinamitzadors i dinamitzadores, etc) amb l'objectiu d'intercanviar coneixements, competències i actituds sobre el treball en xarxa, de potenciar la complementarietat i la col·laboració entre els treballadors de Joventut i de fixar els fonaments cap a una col·laboració estable i perdurable en el temps.
 
Les jornades s'inauguren a les 11.00 hores pel director d'IBJove, Joan Ferrà; i el president de l’APROJIB, Albert Giner; acompanyats de la consellera de Benestar Social i Recursos Humans del Consell Insular de Formentera, Vanessa Parellada;  i dels directors insulars de Joventut de Mallorca (Àlex Segura) i Eivissa (Fernando Gómez).
 
Acte seguit, el professor i investigador de la Universitat Ramon Llull Pau López Vicente, autor, entre d'altres, del llibre «Entendre's amb adolescents», farà una xerrada sobre els joves, el lleure, l’oci amb els seus vessants i el lideratge en entorns educatius, el qual derivarà en debat entre totes les persones participants.
 
Ja a l'horabaixa, Neus Giménez, de la Fundació Jaume Bofill, entitat cultural dedicada a l'educació i el seu context social, durà a Eivissa l'Edcamp, una trobada oberta a tothom amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements i passions sobre l’educació. La primera jornada acabarà amb activitats dinamitzades.
 
Al dia següent, divendres, la pedagoga i educadora Bel Capellà Martínez protagonitzarà una dinàmica participativa que reflexionarà sobre la millor manera d'aprendre i la introducció dels elements de la diversió i la sorpresa com a eines d'aprenentatge. Després de les conclusions, les jornades acabaran amb una presentació de l'activitat de l'APROJIB, entitat que aglutina professionals de totes les Illes Balears.
 
Les jornades d'Eivissa són les terceres destinades al col·lectiu de professionals de la joventut que celebra la Conselleria. Les primeres van tenir lloc a Palma el mes de juny de l’any passat, i les segones, l'octubre de l'any passat a Ciutadella, Menorca.
 
Programa de la Trobada de professionals de Joventut de les Illes Balears
22 i 23 de novembre de 2018, Eivissa
 
Lloc: Seu del Consell Insular d'Eivissa (Avinguda d'Espanya, núm. 49, 07800, Eivissa)
 
DIJOUS DIA 22 DE NOVEMBRE
 
10’30 Inscripcions i espais dinamitzats
11’00 Presentació de les Jornades. Inauguració de la trobada
11’10 Dinàmica de presentació dels participants
12’00 Pau López Vicente, professor i investigador de la Universitat Ramon Llull de Catalunya reflexionarà entorn als joves, el lleure, l’oci amb les seves vessants, la seva importància, el lideratge en entorns educatius... Intercanvi d’opinions
14’00 Dinar
16’00 Neus Giménez del Projecte Edcamp de la Fundació Jaume Bofill, ens introduirà en un espai de trobada oberta a tothom amb la finalitat de compartir aprenentatges, coneixements i passions sobre l’educació. Un aprenentatge entre iguals a través de la conversa i amb qüestions que a tots i totes interessen
17’30 Pausa cafè i espais dinamitzats
18’00 Seguim amb l’espai d’aprenentatge: Edcamp
20’00 Dinàmiques per a les conclusions
21’00 Sopar
22’00 Activitat dinamitzada
 
DIVENDRES DIA 23 DE NOVEMBRE
 
9’00 Berenar
9’30 Espais dinamitzats
10’00 De vegades la fugida és la resposta. Bel Capellà Martínez, Pedagoga i Educadora en diferents àmbits introduirà en una altra vessant educativa, apta per a tots els públics. Quina és la millor manera per aprendre? La diversió i la sorpresa, per tant es farà una dinàmica participativa basada en aquests dos fonaments de l’educació.
12’00 Pausa cafè
12’30 Cloenda de la trobada
13’00 Espai per a l’associació de professionals de joventut de les Illes Balears (APROJIB)