torna

Detall de la notícia

Imatge 3580432

Armengol destaca el paper protagonista dels donants de sang i de la Fundació en la millora del sistema sanitari de les Illes Balears

“És un orgull comptar amb l’altruisme i la solidaritat de tants donants de sang i amb el compromís d’una institució que ha millorat la salut dels ciutadans i ha estat protagonista de les passes endavant del nostre sistema sanitari. A totes les persones i entitats que cada dia aportau el vostre granet d’arena a aquesta causa comú, gràcies”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, realitzà aquestes declaracions durant l’acte del 20è aniversari de la Fundació del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.

La presidenta recordà que per garantir la salut de la ciutadania és imprescindible comptar amb les reserves de sang suficients i indicà que, “donat que aquesta no es pot fabricar, la vida de moltes persones està en mans de tots aquells donants que de forma desinteressada, posau de la vostra part perquè altres persones millorin i salvin les seves vides”.

“És la solidaritat i generositat dels donants, la que fa possible que els nostres hospitals tenguin reserves de sang suficient; que la gent planti cara al càncer o es pugui operar; que puguem cuidar de la nostra gent gran; i que quan algú tengui un accident, el cor segueixi bategant”, va afegir.

Armengol apuntà que “el compromís dels professionals de les illes i la bona feina d’aquesta entitat”, han fet de Balears un “territori pioner” en aquest àmbit. En aquest sentit, va recordar que aquesta Comunitat va ser la primera a crear un banc de llet, en tenir una Sala Blanca per a la investigació i en acreditar els serveis de transfusió hospitalaris. També que en l’actualitat siguem, per exemple, el territori amb major taxa de trasplantaments de teixits osteotendinós.

D’altra banda, la titular de l’executiu va voler destacar la importància de seguir impulsant campanyes de sensibilització dirigides a promoure, seleccionar i fidelitzar donants per fer front a qüestions com la cronicitat i l’envelliment de la població. “És important que la societat prengui consciència que cada vegada que dóna sang està salvant tres vides. Que sàpiga que donar sang no només és fonamental pel nostre sistema sanitari sinó que és un recurs inestimable per a la salut de tots. També per a un mateix el dia de demà”. Per aquest motiu, ha incidit també en la necessitat d’actuar des de l’Educació, entre el jovent, “perquè els futurs donants prenguin consciència d’un tema que ens afecta a tots. Si som capaços d’aconseguir-ho, haurem guanyat molt terreny al futur”.