torna

Detall de la notícia

Imatge 3579570

La Conselleria de Cultura s'obre a la part forana amb el programa "Abona't i Apropa't a la Simfònica"

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears presenta un programa pilot anomenat "Abona't i Apropa't a la Simfònica". Amb aquesta iniciativa, es pretén facilitar que el públic de la part forana pugui assistir als concerts de la Simfònica, aprofitant el Cicle Grans Veus al Palau de Congressos de Palma, donant suport al transport i mobilitat als Ajuntaments o grups del teixit associatiu local.

Aquest programa "Apropa't/Abona't a la Simfònica" tracta de donar suport a la part forana. A més s'apliquen els descomptes de grup com: grups d'aproximadament  25 persones un 10% descompte i grups d'aproximadament 50 persones un 20% descompte.

Per a la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears aquests espectacles són el més adequat per a la captació de nous públics atès que són Gales Líriques amb cantants de primer ordre. El fet que els solistes siguin cantants d'òpera i el fet que canten les àries més famoses del repertori ben segur arribarà a nous públics.
La Fundació vol estendre la seva presència a tots els sectors d'edats i també a tots els territoris de les Illes Balears. Aquestes iniciatives responen als objectius del Pla de Cultura com és situar els hàbits i usos culturals en un lloc central de la vida quotidiana i ciutadana. Enfortir i intensificar els vincles entre educació i cultura. Garantir que l'educació en les arts i la cultura tingui més rellevància i incentivar el seu interès en els processos culturals.

Des de la Conselleria, que ja ha fet extensiva la proposta a tots els Ajuntaments, anima que totes les associacions locals s'adrecin a la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears o a través dels representants municipals.

L'Orquestra Simfònica estrena un nou cicle "Grans Veus" al Palau de Congressos de Palma. Cantants d'òpera de fama mundial: el tenor Celso Albelo, la soprano Valentina Nafornita i el baix Simón Orfila oferiran tres grans Gales Líriques amb la Simfònica el 29 de novembre de 2018, l'1 i 18 de gener de 2019, respectivament.