torna

Detall de la notícia

Imatge 3576919

Comencen les obres del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports impulsa aquest pròxim dilluns 19 de novembre la signatura de l’acta de comprovació de replanteig perquè dos dies després,  dimecres 21 de novembre, comencin les actuacions preliminars d’enderroc i desbrossat al solar on s’ha de construir el futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor, que integrarà tres habitatges ubicats en el carrer del Convent, núm. 31 (la casa del fotògraf Tomàs Monserrat) i núm. 33 (anomenada sa Trinxa), i en el carrer del Cardenal Rossell, núm. 4, (la de Toni Catany).
 
Les actuacions preliminars per a l’adequació de l’espai, amb l’enderroc de parets i desbrossat del solar, tendran un termini màxim d’execució d’un mes.
 
L’inici de les obres del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany és una passa més en l’impuls del projecte per part de la Conselleria de Cultura des de fa any i mig, obra de l’arquitecte Josep Lluís Mateo i el seu estudi Mateo Arquitectura, adjudicatari del concurs per al servei de redacció del projecte bàsic i d’execució i la direcció d’obra, així com dels treballs derivats per a la rehabilitació dels tres immobles que formen part del projecte.
 
Els tres espais es convertiran en un centre d’interpretació de l’obra del fotògraf llucmajorer Toni Catany que conservarà l’arxiu i col·lecció de l’autor, entre 100.000 diapositives i negatius seus i 2.000 fotografies seves positivades, a més de prop de 300 obres de fotògrafs contemporanis que formen part de la seva col·lecció particular i el fons fotogràfic de Tomàs Montserrat (Llucmajor, 1873-1944), càmeres antigues i una biblioteca en fotografia. Amb tot, esdevindrà el centre de referència de les Illes Balears de divulgació de la fotografia.

L’obra és d’uns 1.250 m2 de superfície construïda i el seu pressupost d'execució no arriba als 2 milions d’euros per a un projecte que compta amb la partida pressupostària procedent dels fons estatutaris de 4,3 milions d’euros que vencien a finals de 2018.