torna

Detall de la notícia

Imatge 3575757

El pianista Magí Garcias guanya l'Art Jove de Música per a Joves Intèrprets Solistes

Aquest dijous 15 de novembre el programa cultural Art Jove, que impulsa l'Institut Balear de la Joventut (IBJove) des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, ha celebrat la final de Joves Intèrprets en la modalitat de solistes en el Teatre Municipal Xesc Forteza, de Palma.

El pianista Magí Garcias Frau n’ha resultat ser el guanyador, al piano, amb la interpretació de Scherzo núm. 3, Op. 39 de F. Chopin i la Sonata núm. 2, Op. 36, 2n i 3r moviments de Sergej Rakhmaninov

Els altres dos finalistes han estat Raúl Sabiote Sánchez (bombardí acompanyat de piano) amb la interpretació d'Euphonium Concerto de Philip Sparke, i Laura Serra Marín (piano) amb Fantasia Baetica de Manuel de Falla

El premi dels tres finalistes és de 2.500 € distribuïts de la manera següent:
 
El guanyador, Magí Garcias, rebrà un primer premi en metàl·lic de 1.000 € i 600 € més per dues actuacions (cadascuna dotada amb 300 €), una en el marc de Fira B! del 2019 i l’altra al Festival Inclàssic 2019 d’Inca.
 
Els 900 € restants es destinaran a pagar actuacions del guanyador i dels altres dos finalistes, que rebran 150 € per actuació. Es garanteix un mínim d’una actuació per a cada finalista fins a exhaurir els 900 €.
 
El jurat, presidit per Marcel·lí Minaya Thorell, clarinetista, director de l’Escola de Música Antoni Torrandell,  ha estat format per Armand Abraham Mora, pianista, cap d’estudis del Conservatori de Mallorca, Iván Sanz Ramada, clarinetista, director del Conservatori d’Eivissa, José Joaquín San Juan Ferrero, saxofonista, professor de saxo del Conservatori de Menorca i Javier Bonet Guerrero, saxofonista i professor músic de la Banda Municipal de  Música de Palma.
 
La final del certamen va comptar amb l’actuació del Duet Sureda-Muñoz, finalista del certamen de Joves Intèrprets, en la modalitat de Grups de Cambra, del programa cultural Art Jove 2017.

Aquesta és la sisena final d'Art Jove que se celebra enguany després que ja hagin tengut lloc les de Creació Musical Jove, Disseny Gràfic, Disseny d'Interiors, Creació Teatral Jove i Relat Breu.