torna

Detall de la notícia

Imatge 3574650

Art Jove celebra aquest dijous la final del certamen de Música per a Joves Intèrprets Solistes

Aquest dijous 15 de novembre a les 20.30 hores el programa cultural Art Jove, que impulsa l'Institut Balear de la Joventut (IBJove) des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, celebra la final de Joves Intèrprets en la modalitat de solistes al Teatre Municipal Xesc Forteza, de Palma. Els tres finalistes competeixen per un premi de 2.500 € distribuïts de la manera següent:
 
La persona guanyadora rebrà un primer premi en metàl·lic de 1.000 € i 600 € més per dues actuacions (cadascuna dotada amb 300 €), una en el marc de Fira B! del 2019 i l’altra al Festival Inclàssic 2019 d’Inca.
 
Els 900 € restants es destinaran a pagar actuacions de la persona guanyadora i de les finalistes, que rebran 150 € per actuació. Es garanteix un mínim d’una actuació per a cada finalista fins a exhaurir els 900 €.
 
El jurat, presidit per Marcel·lí Minaya Thorell, clarinetista, director de l’Escola de Música Antoni Torrandell, i format per Armand Abraham Mora, pianista, cap d’estudis del Conservatori de Mallorca, Iván Sanz Ramada, clarinetista, director del Conservatori d’Eivissa, José Joaquín San Juan Ferrero, saxofonista, professor de saxo del Conservatori de Menorca i Javier Bonet Guerrero, saxofonista i professor músic de la Banda Municipal de  Música de Palma.
 
Els tres finalistes interpretaran el següent programa:

Laura Serra Marín (piano)
Fantasia Baetica. Manuel de Falla

Magí Garcías Frau (piano)
Scherzo núm. 3, Op. 39. F. Chopin
Sonata núm. 2, Op. 36, 2n i 3r moviments. Sergej Rakhmaninov

Raúl Sabiote Sánchez (bombardí acompanyat de piano)
Euphonium Concerto. Philip Sparke

Mentre el jurat es retiri a deliberar hi haurà l’actuació del Duet Sureda-Muñoz, finalista del certamen de Joves Intèrprets, en la modalitat de Grups de Cambra, del programa cultural Art Jove 2017.