torna

Detall de la notícia

Imatge 3567688

Nou joves de sis països arriben a Balears per participar en projectes de voluntariat europeu d'Erasmus + Joventut impulsats per entitats de les illes

Nou joves provinents de França, Itàlia, el Regne Unit, Àustria, Finlàndia i Geòrgia que han començat un projecte de voluntariat europeu a les Illes Balears participen fins al proper dissabte a Palma en una formació a l’arribada organitzada per la Conselleria de Cutura, Participació i Esports a través de la Direcció General d’Esports i Joventut, en el marc del programa comunitari Erasmus + Joventut. L’objectiu d’aquesta acció formativa és introduir el grup en el país d’acollida, donar-li suport en la seva adaptació cultural a l’entorn i propocionar-li habilitats per realitzar la seva tasca.

Els voluntaris arribats a les Illes Balears participen en projectes finançats pel Servei Voluntariat Europeu (SVE) del programa Erasmus + i impulsats per les entitats de les Illes Balears Gob Menorca, Institut Municipal d’Educació i Biblioteques de Calvià i Ajuntament de Sant Lluís-Associació Molí d’Abaix. Tots els projectes es perllonguen fins als mesos de la segona meitat de 2018.

El director de l'Institut Balear de la Joventut, Joan Ferrà, ha visitat aquest matí la formació per saludar els participants i animar-los en l'inici de la seva nova tasca.

El programa de SVE i les Illes Balears

Els joves voluntaris que participen en aquestes jornades són els darrers de projectes gestionats des del Servei de Voluntariat Europeu d'Erasmus+Joventut, ja que els projectes de voluntariat es passaran a gestionar mitjançant la iniciativa comunitària Cos Europeu de Solidaritat.

En qualsevol cas, en els darrers 10 anys, una cinqüentena de joves de les Illes han realitzat voluntariat internacional i han viscut, a través d’aquesta oportunitat de mobilitat internacional, experiències de desenvolupament personal i d’aprenentatge continu d’un alt valor afegit. De la seva banda, 236 voluntaris d’altres països han participat en projectes SVE desenvolupats a les Illes Balears.

En l’actualitat, a les Illes Balears hi ha 18 entitats acreditades per acollir i/o enviar voluntaris o per coordinar projectes en aquest àmbit, de les quals 14 estan a Mallorca, dues a Menorca i altres dues a Eivissa.

Aquesta és la tercera vegada que les Illes Balears acullen una formació de voluntariat a l’arribada, reservada per a aquelles comunitats que acullen un mínim de deu voluntaris europeus que coincideixen en les dates d’inici dels seus projectes.