torna

Detall de la notícia

Imatge 3565088

El Govern condemna l'actitud masclista del president de l'Iberojet Palma

Fa pocs dies, el president del club de bàsquet Iberojet Palma va fer unes declaracions en relació a l’arbitratge de dues dones a un partit on competia el seu club. En aquestes declaracions va discriminar l’arbitratge d’aquell partit per raó de gènere.

Es valora positivament la rectificació pública del president del club en relació a les seves declaracions. No obstant això, des del Govern de les Illes Balears, volem expressar el nostre màxim rebuig a aquest tipus d’actitud, i mostrar el nostre suport a les dues àrbitres en concret, i a totes les dones que en un determinat moment han sofert algun tipus de discriminació per raó de gènere.
 
Des de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General d’Esports, treballam sempre per tal d’erradicar les actituds discriminatòries que es donen dins el món esportiu. Hem impulsat diferents accions de foment de la igualtat en l’esport vinculades al programa “Posam valors a l’esport”, amb la convicció que des de les institucions tenim la responsabilitat de treballar en aquest sentit. Així mateix, s’han creat línies de subvencions específiques per a l’esport femení i durant l’any 2018 s’han destinat més de 300.000 euros per garantir els drets de les dones dins l’àmbit esportiu a través del foment de la igualtat.
 
Respecte a aquest cas concret, des de fa temps la Conselleria treballa amb la prevenció d’aquests tipus d’actituds i per a l’any que ve està prevista la creació de la figura d’un coordinador de convivència per fer el seguiment i la formació del programa “Posam valors a l’esport” i aplicar el futur protocol contra l’assetjament en l’àmbit esportiu, amb una partida pressupostària de 100.000 euros.