torna

Detall de la notícia

Imatge 3563670

El Ministeri de Justícia informa a la consellera Fanny Tur que crearà un banc d'ADN a nivell estatal per identificar els infants robats

El passat 19 de setembre, la consellera Fanny Tur participà de la I Conferència amb els Departaments Oficials per a la Memòria Històrica de les Comunitats Autònomes. La consellera de Cultura, Participació i Esports hi ha va assistir com a responsable del Govern de les Illes Balears en matèria de memòria democràtica.

L’objectiu d’aquesta trobada era elaborar un pla de col•laboració i coordinació entre el Ministeri i les Comunitats Autònomes al voltant de les polítiques públiques en memòria democràtica. 

La consellera Fanny Tur va demanar al Ministeri que fos l’Estat qui coordinàs un banc d’ADN per poder esbrinar les identitats d’aquells infants robats, una de les demandes històriques dels col•lectius que treballen en aquest àmbit.

Dia 21 de setembre, la consellera envià una carta demanant explícitament la creació d’aquest banc, que ha estat contestada de forma afirmativa pel Ministeri. A la seva contestació el Ministeri de Justícia afirma que inclourà la creació del banc d’ADN dins la planificació de la Direcció General per a la Memòria Històrica per poder agrupar les famílies que pensin que en el seu moment els fills o filles els hi varen ser robats o donats en adopció de forma fraudulenta.