torna

Detall de la notícia

Imatge 3562303

Més d'una vintena d'empreses sol·liciten participar al Saló Nàutic de Palma durant el Fort Lauderdale International Boat Show

Més d’una vintena d’empreses internacionals han sol·licitat participar en la propera edició del Saló Nàutic de Palma al Fort Lauderdale International Boat Show, que va tancar ahir les portes a Florida. Per segon any consecutiu, el Palma Boat Show ha tengut presència en aquest esdeveniment juntament amb l’associació BYD (Balearic Yacht Destination), un grup d’empreses líders de reparació i remodelació d’embarcacions, serveis complementaris nàutics i marines ubicades a les Illes i enfocades a les embarcacions de grans eslores. Els objectius d’aquesta acció eren el foment de la indústria nàutica balear a mercats tan importants com l’estatunidenc, i la captació de nous expositors per a la propera edició del Palma International Boat Show.  En aquest sentit, el director general de Política Industrial, Manel Porras, ha fet una valoració molt positiva de la participació del Saló Nàutic a Fort Lauderdale ja que “hem atès moltes peticions d’informació d’empreses d’Estats Units i arreu del món que volen exposar les seves novetats a Palma. Han estat més d’una vintena de firmes que després haurem de gestionar ja que tenim un espai molt limitat”.

A més, el Fort Lauderdale International Boat Show tendrà un espai a la propera edició del Saló Nàutic de Palma i iniciar així una sèrie de col·laboracions entre les dues fires nàutiques. S’ha de tenir en compte que Fort Lauderdale està considerat un dels esdeveniments del sector més importants a nivell mundial, que compta amb més de 800 empreses participants i 1.200 embarcacions exposades. Porras, juntament amb la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, i el director del Palma Boat Show, Chema Sans, va mantenir una reunió amb Phil Purcell, president de Marine Industries Association, organitzadora de Fort Lauderdale International Boat Show, perquè la fira de Palma fos la porta d’entrada del mercat americà a Europa.

Pel que fa al foment de la indústria nàutica a Fort Lauderdale, les empreses que hi han participat han pogut establir contactes amb firmes del sector per dur a terme projectes nous a Palma. Cal destacar que durant la passada edició de la fira es varen tancar acords de col·laboració empresarial amb varadors de Florida per a la cobertura de serveis nàutics, i incrementar així l’obertura de la indústria nàutica de les Illes a mercats exteriors. A més, enguany els representats balears i empresaris de BYD han visitat també varadors, drassanes i marines seques de la zona per promocionar de forma directa la indústria nàutica de les Illes.

Porras ha destacat l’aposta de la Conselleria per aquests tipus d’accions de promoció exterior centrades en un sector concret, com per exemple el refit&repair en aquest cas, o el de l’hàbitat i disseny a la fira London Design, ja que “es demostra que són efectives perquè les empreses en surten satisfetes i amb molts contactes d’arreu del món”.