torna

Detall de la notícia

Imatge 3560492

Presentació de la Guía "Participación Comunitaria: Mejorando la salud y el bienestar y reduciendo las desigualdades en Salud". Proyecto AdaptA GPS (Adapta y Aplica Guías de Promoción de la Salud)

La Direcció General de Salut Pública i Participació ha col·laborat en la adaptació de la Guia NICE NG44: “Community engagement: improving health and wellbeing and reducing health inequalities”. Al grup de treball creat a les Illes han participat diferents professionals de centres de salut de Mallorca i Eivissa, el grup de Programes d’Activitats Comunitàries de Atenció Primària (PACAP) i del Grup d’Educadors al Carrer i Treball amb menors (GREC-ICI).

L’idea clau era aprofitar l’experiència i rigor metodològic de les guies NICE dins l’àmbit de la salut pública. Aquesta guia ha contat amb l’assessorament metodològic de GuíaSalud i s’inclourà al seu catàleg.

Aquest projecte ha estat liderat per la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal y Salut Pública de la Comunitat Valenciana i han participat grups de treball de CCAA (Andalusia, Aragó, Catalunya, Astúries,  Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Extremadura, Illes Balears, La Rioja i Murcia) així com la Aliança Comunitària, directament implicades en projectes de participació comunitària en salut.