torna

Detall de la notícia

Imatge 3556047

Educació lliura els I Premis d'Educació Secundària per a Persones Adultes de les Illes Balears del curs 2017-2018

\ En total s’han lliurat 31 Premis entre alumnes de totes les Illes Balears
\ Aquests guardons premien als alumnes pel seu esforç personal i la seva trajectòria acadèmica com a alumne adult

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat de la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, i del Cap de Departament de Formació Professional i Qualificacions Professionals, Lluc Mas, ha lliurat avui els primer Premis d’Educació Secundària per a Persones Adultes per als alumnes d’ESPA de les Illes Balears corresponents al curs 2017-2018.

Cal destacar que és la primera vegada, la Conselleria d’Educació i Universitat  convoca aquest Premis. Els centres que imparteixen estudis d’ESPA han proposat com a màxim un alumne per quadrimestre que es considera mereixedor del premi pel seu esforç personal i la seva trajectòria acadèmica com a alumne adult.

En total han estat 31 els alumnes de les Illes Balears, guardonats amb aquest reconeixement.  Per illes, 24 són de Mallorca, 4 d’Eivissa i 3 de Menorca.

Per millorar la qualitat i l’equitat de l’educació
L’aprenentatge de persones adultes s’ha de considerar una inversió productiva, considerant els beneficis per a l’individu, la comunitat i la societat en general. Així, entre les mesures educatives per millorar la qualitat i l’equitat de l’educació, com és la concepció d’un sistema educatiu més flexible i l’impuls de l’aprenentatge permanent al llarg de la vida, es fa necessari arbitrar mesures que afavoreixin la millora dels resultats acadèmics. Per aquest motiu, la Conselleria d’Educació i Universitat considera important destacar públicament l’esforç i el rendiment acadèmic dels alumnes adults que, gràcies a la seva constància i dedicació especial, han aconseguit obtenir el títol de graduat.
 
Cal destacar que la formació al llarg de la vida i el retorn dels joves al sistema educatiu són objectius prioritaris de la Conselleria i es preveuen mitjançant distintes actuacions al pla «Cap a l’èxit educatiu» per a la millora del sistema educatiu de les Illes Balears. 

L’acte de lliurament de Premis ha finalitzat amb un refrigeri preparat pel Departament d’Hoteleria i Turisme de l’IES Calvià.