torna

Detall de la notícia

Imatge 3542334

'Targetes contra l'estigma', la campanya del Goib per donar visibilitat als pacients de salut mental

Les persones que pateixen una malaltia reben constantment mostres d’afecte. En canvi, les persones que tenen un trastorn de salut mental i ho conten reben quasi sempre el contrari: desconfiança, estigma i silenci. Molt de silenci.

Per contribuir a capgirar aquesta situació, el Govern de les Illes Balears ha posat en marxa la campanya Targetes contra l’estigma.

La peça central de la campanya és un vídeo en què diferents persones reflexionen sobre el seu diagnòstic de salut mental i donen a conèixer les frases que els hi hagués agradat sentir o que els han ajudat a sentir-se millor. Frases com ‘Ho escoltaré tot, fins i tot els teus silencis’, ‘Aquest camí el farem junts’ o ‘Sempre et faré costat i t’abraçaré quan ho necessitis’, que el Govern ha convertit en targetes que hom pot descarregar i compartir amb qui ho necessiti.

Al web targetescontralestigma.caib.es es poden descarregar les targetes i es pot veure el vídeo de la campanya, que en 10 dies ha arribat a més de 210.000 persones a través de Facebook.