torna

Detall de la notícia

Imatge 3542199

Armengol: "Els avanços tecnològics no són bons ni dolents per si mateixos. Depenen del propòsit que nosaltres els hi donem"

“Els avanços tecnològics i els algoritmes són eines fetes per i per a les persones. No són bones ni dolentes per si mateixes. Depenen de l'ús que els donem. Seguim sent nosaltres qui les cream i controlam, donant-lis un propòsit en aquest món. I seguim sent nosaltres qui des de l'ètica i la responsabilitat, hem d'impregnar la cultura de la nova era dels valors que compartim: d'humanitat, solidaritat, justícia i igualtat”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha realitzat aquestes manifestacions durant la clausura del XVII Congrés de la Confederació Espanyola de Directius i Executius  sobre la Quarta Revolució Industrial que s'ha celebrat avui en el Palau de Congressos de Palma.
La presidenta ha posat en relleu que “la Quarta Revolució Industrial afectarà a totes les societats i economies i re definirà la forma en què treballam, progressam i ens relacionam”.
En aquest sentit, ha destacat que “la tecnologia ha d'estar al servei de la societat i millorar la vida de les persones” i ha emfatitzat la importància “d’actuar units i cooperar per no quedar-nos enrere, fer front als nous desafiaments i treure avantatge del binomi entre tecnologia i societat perquè els nostres ciutadans i empreses prosperin”. “Als reptes col·lectius hem de donar-li respostes compartides”, ha afegit.
Armengol ha repassat alguns dels riscs i beneficis que pot suposar aquesta revolució i ha manifestat que per “aconseguir un creixement de major qualitat, més sostingut i inclusiu”, es fa necessari que actors públics, privats i socials “uneixin forces per generar més coneixement científic i tecnològic; impulsar la digitalització; identificar els perfils professionals del futur i desenvolupar models educatius i ocupacionals que s'adaptin a les noves exigències tecnològiques”.