torna

Detall de la notícia

Imatge 3542180

El Govern organitza a Formentera les III Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears el 2 i 3 de novembre

Aquest cap de setmana, els dies 2 i 3 de novembre de 2018, es duran a terme les III Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears al Centre de Dia de Sant Francesc Xavier de Formentera, organitzades per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports amb el Consell Insular de Formentera.
 
Formen part d’un cicle de quatre jornades que tenen una periodicitat anual i de rotació entre les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. L’any passat varen tenir lloc a Eivissa.
 
Divendres, 2 de novembre, presentarà aquestes jornades Susana Labrador, consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular de Formentera i Joana Català, directora general de Cultura de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.
 
Es tractarà el tema de museus i patrimoni immaterial al matí amb les ponències de Josep Fornés del Museu Etnològic i de Cultures de Barcelona i les ponències d'experts de les Illes Balears Lina Sansano, del Museu Etnològic d'Eivissa i de l'Arxiu del So i la Imatge, i Miquel Marquès, del Consell Insular de Menorca.
 
I l'horabaixa, dins el bloc temàtic de patrimoni immaterial i territori, faran les ponències Albert Costa i Francesc Cabañés del Museu Valencià d'Etnologia, Carme Castells de la Fundació Mallorca Literària i Pere Planells del Camp d'Aprenentatge sa Cala d'Eivissa.
 
Com a activitat complementària s'ofereix el concert de Cécile & The Major Tones (rock&roll dels anys 50), dins de la programació El 7 a les 6; a la Casa del Poble, al Pilar de la Mola.
 
Dissabte, 3 de novembre, la temàtica serà sobre arxius de memòria: objectes, imatges i sons. Encetarà el matí Sebastià Serra, de la Universitat de les Illes Balears, i tancarà les ponències Fernando Vegas, de la Universitat politècnica de València. Per a acabar es durà a terme un debat final, moderat per Andreu Ramis, president del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, amb la col·laboració de tots els ponents.
 
Susana Labrador, consellera de Cultura, Educació i Patrimoni del Consell Insular de Formentera, farà la cloenda de les III Jornades.
 
Encara us podeu inscriure fins avui dia 29 d'octubre. Si voleu més informació consultau aquest enllaç: http://www.caib.es/sites/departamentdecultura/ca/formulari_dinscripcia/