torna

Detall de la notícia

Imatge 3542080

Jornada de formació per als dinamitzadors lingüístics dels centres educatius de les Illes Balears

El passat 26 d’octubre, el Servei de Normalització Lingüística i Formació va dur a terme al CEP de Palma Jaume Cañellas Mut una jornada de formació per als 45 dinamitzadors lingüístics que enguany participen en el projecte de dinamització lingüística i cultural, projecte que la Direcció General de Formació Professional i Formació del Professorat ha proposat als centres educatius de les Illes Balears.

La jornada, a la qual va assistir la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria F. Alorda, va constar d’un taller per treballar l’assertivitat lingüística i definir la tasca dels dinamitzadors als centres. A continuació, alguns dels dinamitzadors del curs passat varen mostrar les activitats que varen dur a terme als centres, a fi d’inspirar els dinamitzadors d’enguany. Hi va haver presentacions d’activitats treballades amb alumnes d’infantil, de primària, de secundària i d’adults. Es varen combinar, així, aspectes teòrics i pràctics de la funció dels dinamitzadors.

Tant els ponents com els participants es varen implicar activament en totes les activitats, i varen valorar molt positivament la formació. Està prevista una altra jornada de cloenda a final de curs, per posar en comú les fites assolides i també les dificultats detectades en el camí.

El projecte de dinamització lingüística i cultural, que s’inicià el curs 2016-2017 amb un pla pilot a 6 centres de Palma, es va ampliar considerablement el curs passat, i enguany ha seguit creixent fins a implicar 45 centres de totes les Illes Balears, amb una acceptació molt gran entre els centres participants.