torna

Detall de la notícia

Imatge 3542019

Comença la inscripció a la 14a edició del concurs escolar Consumópolis que organitza la Direcció General de Consum

Els centres educatius de les Illes Balears es poden inscriure des d’avui i fins al 15 de febrer de 2019 a la 14a edició del concurs Consumópolis, el qual té per objectiu sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir de manera conscient, crítica, solidària i responsable.

Així ho han explicat avui els consellers de Salut i d’Educació i Universitat, Patricia Gómez i Martí March, durant la inauguració del nou curs de Consumópolis, que ha tengut lloc en el CEIP Punta de n’Amer de sa Coma, que va ser el col·legi guanyador de l’edició passada.

Enguany la competició -promoguda per l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) en col·laboració amb els organismes de consum de les comunitats autònomes- té per lema “Per la teva seguretat, saps què consumeixes?”

A l’acte de presentació també han assistit el director general de Consum, Francesc Dalmau; el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, els regidors de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, Alicia Duran Riera i Pep Jaume Umbert, i una representació de membres de l’AECOSAN de diverses comunitats autònomes.

El concurs s’adreça a alumnes del tercer cicle de primària i tots els cursos de l’educació secundària obligatòria, i els docents són les úniques persones autoritzades per registrar-hi equips. Cada equip ha d’estar integrat per 5 alumnes del mateix nivell escolar de participació i un docent, que ha de fer de coordinador responsable durant tot el concurs.

Els docents poden inscriure els equips en el portal <www.consumopolis.es>, on poden accedir a les bases, les instruccions generals de participació i el document d’ajuda. La pàgina és també una eina per estar al dia en matèria de consum responsable i ofereix més de seixanta fitxes pedagògiques, una zona de jocs, el desafiament ConsuQuizz, un tauler d’anuncis i el concurs escolar Consumópolis 14.

La competició està dividida en dues fases. La primera és un recorregut per la ciutat de Consumópolis que els alumnes han de completar superant diferents proves de caràcter pedagògic i lúdic,  i la segona etapa suposa un treball en equip relacionat amb la creació d’un producte nou i original amb l’etiqueta obligatòria.

Els equips primers classificats en cadascun dels nivells de participació del concurs escolar Consumópolis 14 a les Illes Balears participaran en la convocatòria nacional.

A més, s’han establert els premis següents:

  • Una tauleta tàctil i un diploma de reconeixement per als 5 concursants dels tres nivells de participació.
  • Una tauleta tàctil per als docents coordinadors que han classificat el seu equip com a primer classificat de les tres categories -amb un màxim d’una tauleta tàctil per docent coordinador.
  • Una memòria USB i un tassó ecològic per a tots els alumnes i els docents coordinadors que acabin les dues activitats del concurs.
  • Un diploma de participació per als alumnes que acabin les dues activitats i que no es classifiquin en primer lloc.
  • Una tauleta tàctil per als tres centres més participatius en nombre d’equips que han acabat les dues activitats del concurs. Si hi ha empat, el desempat s’ha de resoldre a favor del centre que tengui el valor més alt, resultat de les sumes totals dels equips de cada centre que estan en situació d’empat. Si encara persisteix l’empat, el desempat s’ha de resoldre a favor del centre que abans ha presentat el treball en equip en format electrònic i l’ha ubicat a l’espai virtual assignat prèviament en el portal Consumópolis.


La Direcció General de Consum de la Conselleria de Salut i la Direcció General d’Innovació i Comunitat Educativa de la Conselleria d’Educació i Universitat han tramès una carta als centres educatius de les Illes Balears per tal que en aquesta nova edició hi hagi una participació nombrosa i els alumnes puguin demostrar la seva sensibilització envers un consum segur, sostenible i saludable.

Les persones interessades poden consultar les bases del concurs en els llocs següents:

- La pàgina web del Portal del Consumidor
- La pàgina Weib de les Illes Balears
- La pàgina web Palma Educa de l’Ajuntament de Palma